VanEps Kunneman VanDoorne scriptieprijs Aruba

ORANJESTAD - In een geanimeerde ceremonie aan de Universiteit van Aruba is de prijs van VanEps Kunneman VanDoorne van dit jaar toegekend aan Ngo Chun Luk, die een scriptie heeft geschreven die opvalt door de scherpte van de methodologische benadering ervan.

Zijn werk draagt de titel “Het Nederlanderschap na Rottmann; Over de gevolgen van Janko Rottmann v. Freistaat Bayern voor de verliesbepalingen van de Rijkswet op het Nederlanderschap”. 
 
In de scriptie ontleedt de schrijver een complex onderwerp dat van groot praktisch belang is voor advocaten burgerlijk recht en bestuursrecht in heel het Koninkrijk der Nederlanden. Voorts is deze scriptie elegant geschreven en gepresenteerd op goed gestructureerde en toegankelijke wijze, die de lezer in staat stelt snel tot de kern van de zaak te komen zonder zich te verliezen in de diepte van de analyse alleen al. Jeannot de Cuba, partner bij het advocatenkantoor, overhandigde de prijs aan prof. Rene de Groot, die de afwezige Ngo Chun Luk tijdens de ceremonie vertegenwoordigde.
 
Op de foto links: Jeannot de Cuba of VanEps Kunneman VanDoorne, rechts: Prof. Rene de Groot
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.