KOERS CRISIS: ONDERGANG VAN DE ECONOMIE!

WILLEMSTAD - Met grote verontrusting en afgrijzen constateert de VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao) dat de politieke crisis aan het escaleren is. Er is sprake van zeer grote onduidelijkheid op bestuurlijk gebied. In feite is het stadium van onbestuurbaar bereikt.

Deze chaotische en absurde toestand is het directe gevolg van een al dan niet afgezette voorzitter van de Staten die volledig in strijd met iedere zorgvuldigheid en het recht heeft gehandeld door  in zijn eentje te besluiten om openbare Statenvergadering tot nader orde op te schorten en daarmee het recht van de meerderheid van het Parlement opzij heeft gezet.

In plaats dat de al dan niet afgezette Minister President hem op diens onverantwoordelijk en ondemocratisch gedrag aanspreekt wijst alles in de richting dat sprake is van samenspanning.
 
Curaçao is daarmee in een situatie beland waar de beginselen van de trias politica niet langer worden nageleefd en de democratische rechtstaat onderuit is gehaald. Deze handelingen duiden erop dat een coup is gepleegd.
 
De ontwikkeling van gebruik van verbaal geweld en plegen van obstructie gevolgd door toepassing van fysiek geweld is zeer bedreigend en onacceptabel.
Voortgaan op deze weg betekent geheid oproer en daarmee grote kans dat er slachtoffers gaan vallen. Dit zal tevens de ondergang van de economie betekenen  met alle negatieve gevolgen van dien. Toeristen en bonafide investeerders moeten namelijk niets hebben van bedreigingen, instabiliteit en onrust.
 
De VBC pleit voor snel herstel van de democratie, stabiliteit en rust waarbij de hoofdregel van een democratische rechtstaat te weten, de meerderheid bepaalt, weer gerespecteerd wordt en opgaat doet. Wellicht dat toepassen van artikelen 2:41 en 2:42 wetboek van strafrecht in dit proces  behulpzaam kan zijn.
 
Als de  lokale bestuurders en parlementariërs er niet op zeer korte termijn (binnen 24 uur) samen uit kunnen komen dan moet de Koninkrijksregering maar ingrijpen. Desnoods met het afkondigen van een Algemene Maatregel van Rijksbestuur die van toepassing is totdat bestuurbaarheid bereikt is.
 
Vereniging Bedrijfsleven Curacao  - Curaçao Trade and Industry Association
 
About the VBC:
 
The “Vereniging Bedrijfsleven Curaçao” (The Curaçao Trade and Industry Association) was established by employers on July 24, 1944. The VBC is the representative body of the Curaçao business community. 
The goal of the VBC is to protect the interests of its members so that they are able to fulfill their role in the community in the best possible way. Through the VBC companies can take the lead in expressing their opinions loudly and clearly and at the right moment, jointly, as well as independently. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.