VBC: Leefbaarheid Curacao in het geding

WILLEMSTAD - Met grote afschuw heeft de VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao -The Curaçao Trade and Industry Association) kennis genomen van berichtgeving in de media over de zoveelste atrako waarbij een echtpaar op gruwelijke wijze door de daders is doodgeschoten. 

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat hardwerkende burgers en ondernemers het slachtoffer worden van overvallen, berovingen alsook steek en schietpartijen met dodelijke afloop.

De VBC betuigt haar medeleven aan de familie van betrokken slachtoffers. Curaçao is langzamerhand onleefbaar geworden voor burgers in het algemeen en zakenmensen in het bijzonder. Hopi tristu en onacceptabel.
 
Het gevoel dat de autoriteiten de ontwikkelingen op het gebied van criminaliteit en overvallen die steeds bruter en gewelddadiger worden niet meer kunnen beheersen, neemt steeds meer toe. In ieder geval is de geloofwaardigheid en het vertrouwen in de gepresenteerde plannen en oplossingsrichtingen van de Minister van Justitie en de politie sterk aan het afnemen. Veel burgers en ondernemers geloven er niet meer in en voelen zich steeds meer bedreigd.
 
Dit is een gevaarlijke ontwikkeling omdat eigenrichting de volgende stap zal zijn.  Een “wild west” situatie is het laatste waar Curaçao op zit te wachten. In ieder geval zal een dergelijke ontwikkeling de economie en het investeringsklimaat niet ten goede komen.  Minder vertrouwen leidt tot minder investeringen, minder economische groei en daardoor minder banen, toename van de armoede en daarmee meer criminaliteit en atrako’s. Deze desastreuze neerwaartse spiraal moet een halt worden toegeroepen en worden omgebogen.
Het is duidelijk dat op zeer korte termijn de situatie van “law and order”  moet worden hersteld. Niet alleen kan hierbij gedacht worden aan invoering van maatregelen zoals meer politie op straat, “zero tolerance” optreden, intensievere communicatie politie en buurt (wijkagenten), betere afstemming politie en beveiligingsbedrijven, doch ook hulp en expertise inroepen van buiten Curaçao en uiteraard ook stoppen met het gebruik van verbaal en fysiek geweld in het politiek gebeuren.
 
Bestuurders en parlementariërs moeten het goede voorbeeld geven. Goed voorbeeld doet goed volgen echter helaas bestaat de indruk dat het geven van slecht voorbeeld thans de overhand heeft. Zich zelf beschermen door gewapende “body guards” in te huren op kosten van de gemeenschap is een unfaire en eenzijdige optie. Een ieder in de gemeenschap heeft namelijk recht op gelijke bescherming door de overheid.
 
Herstel van de leefbaarheid van Curaçao is thans in het geding. Een ieder wordt opgeroepen om zijn/haar steentje hiertoe bij te dragen. Van de autoriteiten wordt actie en nog eens actie verwacht. Neem en toon uw verantwoordelijkheid. Als deze uitblijft dan blijft alleen nog het beangstigend scenario van eigenrichting over. Dit zou het einde betekenen van dushi Korsou als democratische rechtstaat.
 
Bestuur VBC
 
About the VBC:
 
 
The “Vereniging Bedrijfsleven Curaçao” (The Curaçao Trade and Industry Association) was established by employers on July 24, 1944. The VBC is the representative body of the Curaçao business community. 
The goal of the VBC is to protect the interests of its members so that they are able to fulfill their role in the community in the best possible way. Through the VBC companies can take the lead in expressing their opinions loudly and clearly and at the right moment, jointly, as well as independently. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.