Bonaire krijgt consumentenbond

KRALENDIJK  – Bonaire krijgt op zaterdag 29 september een consumentenbond, die diezelfde dag met een openingsvergadering van de Union Konsumido Boneiru (Unkobon) wordt ingeluid. Volgens de oprichters is de consumentenbond hard nodig, omdat er te weinig controle is op de prijzen.

 
Ook wil de organisatie dat er meer transparantie komt over de prijsopbouw. De consumentenbond moet daarom als onafhankelijke waakhond gaan fungeren.
 
De initiatiefnemers van ‘Consumentenbond Bonaire’ geloven er niet in dat consumenten op Bonaire te afwachtend en verdeeld zijn, zoals veel wordt beweerd. In een persbericht verklaren zij dat zij weten dat er veel bewuste consumenten op Bonaire zijn en dat deze in staat zijn om een krachtige vereniging van consumenten op Bonaire vorm te geven. Het enige dat nodig zou zijn om van de afwachtende houding af te komen, is een omgeving die stimuleert. De consumentenbond wil hier nu een basis voor scheppen.
 
De consumentenbond op Bonaire lijkt al voor haar daadwerkelijke geboorte een succes: op de Facebookpagina van de consumentenbond meldden zich binnen vier weken al meer dan duizend leden aan. Ook zijn er al samenwerkingen geregeld, onder meer met de Consumentenbond Nederland, Fundashon pa Kosumidó Curaçao en de Bonairiaanse stichting Fundashon Tienda pa Konsumidó Boneiru, die sinds 1999 prijzen noteert en verschillen registreert.
 
Iedereen die de oprichtingsvergadering wil bijwonen kan zich aanmelden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via de Facebookpagina. De vergadering vindt zaterdag 29 september om 10.00 uur plaats in Jong Bonaire.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.