Wereldwijd: run op Zuid-Korea, sabbaticals in Singapore

Zestien grote Amerikaanse en Britse advocatenkantoren staan te trappelen om de Zuid-Koreaanse markt voor juridische dienstverlening te betreden. De liberalisering in Zuid-Korea, de vierde economie van Azië, is een gevolg van vrijhandelsakkoord met de Europese Unie.

 
Maar het is niet al goud wat er blinkt in Azië. Clifford Chance heeft advocaten in Singapore gevraagd om een sabbatical te nemen.
 
De Zuid-Koreaanse markt wordt geliberaliseerd in drie stappen: Vanaf juli 2011 konden kantoren er al vestigingen openen, maar bleef de advisering beperkt tot niet-Koreaans recht. Vanaf juli 2013 mogen de kantoren samenwerkingsverbanden aangaan met Zuid-Koreaanse kantoren, en mogen ze adviseren over kwesties die te maken hebben met binnenlands- en buitenlands recht. In 2016 wordt de liberalisering voltooid, en mogen advocatenkantoren investeren in locale firma's en kunnen ze ook Zuid-Koreaanse advocaten aannemen. Clifford Chance zit al in de hoofdstad Seoel, binnenkort komt DLA Piper daar bij. Eversheds en Bird & Bird hebben nog geen licentie aangevraagd, maar houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.
 
Clifford Chance heeft advocaten die in Singapore werken aan beursintroducties gevraagd om een sabbatical te nemen. Als de advocaten tussen nu en het begin van 2013 vrijaf nemen, dan behouden ze een deel van hun salaris, Clifford wil niet zeggen hoeveel. Volgens Legal Week is de maatregel een vooral gevolg van het inzakken van het aantal beursintroducties, een gevolg van de onzekere economische situatie. Clifford verwacht dat de markt begin 2013 weer zal opleven, en wil daarom de mensen ook niet kwijt.
 
CMS strijkt neer in Beijing. Vanuit de vestiging zal vooral de farmaceutische industrie in de regio bediend worden. Die groeit sterk, mede door het aflopen van veel patenten op medicijnen. Nick Becket, hoofd van de life science groep van CMS: 'China is an especially attractive mergers and acquisitions destination for European and US drug-makers hoping to ride out the wave of imminent patent expirations. It is a prime location for companies looking to diversify their pipelines and make up for any shortfall." Met de nieuwe vestiging heeft CMS in totaal dertig mensen aan net werk in China, verdeeld over Shanghai en Beijing. 
 
(Source Advocatie)

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.