Kort geding tegen MFK begonnen

WILLEMSTAD – Onafhankelijk Statenvoorzitter Dean Rozier heeft advocaat Michael Bonaparte ingeschakeld in zijn strijd tegen de Statenleden Gilmar ‘Pik’ Pisas, Monique Koeyers-Felida en Rudney Garmes (allen MFK). 

 
Dat heeft Rozier in gesprek met het Antilliaans Dagblad gezegd.
Rozier is inmiddels begonnen met het proces van een kort geding tegen zijn voormalige partijgenoten die hem afgelopen zondagavond beschuldigden van politieke omkoping.
 
Volgens de Statenvoorzitter is zijn advocaat bezig met het opstellen van het verzoekschrift.
Het geding geldt volgens Rozier niet alleen voor zijn collega-parlementariërs, maar voor heel MFK, inclusief oud-premier Gerrit Schotte.
 
Tijdens de persconferentie van zondagavond werd ook de gouverneur beschuldigd van het aanzetten tot de vorming van een interim-kabinet.
 
Zowel Pisas, als Koeyers-Felida en Garmes beweerden dat Rozier hen een bedrag van 500.000 gulden zou hebben aangeboden om de partij de rug toe te keren, hun steun aan de regering op te zeggen en mee te helpen aan de vorming van een zakenkabinet.
 
Rozier ging meteen in de verdediging en kwam maandagavond met een e-mailuitwisseling tussen hemzelf en Garmes, gedateerd 22 juli 2012 waarin niet Rozier, maar Garmes met het voorstel kwam om elkaar te ontmoeten om enkele punten van bezorgdheid te bespreken.
 
Tijdens de conferentie van afgelopen zondag beweerde het drietal MFK-parlementariërs dat Rozier hen zou hebben benaderd met het verzoek om samen te zitten.
 
De correspondentie lijkt een andere beeld te geven.
 
Rozier hoopt nog vóór de verkiezingen van 19 oktober het kort geding achter de rug te hebben. ,,Er moet dus vaart achter worden gezet, maar hier ga ik mijn uiterste best voor doen”, aldus de Statenvoorzitter.
 
Michael Bonaparte is advocaat en partner van advocatenkantoor Soliana Bonaparte Aardenburg op Curacao.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.