Seminars DCSX en 10-10-’12 goed bezocht in Amsterdam

Twee jaar na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen, organiseerde advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne in samenwerking met Van Doorne twee seminars bij haar Dutch Caribbean Desk in Amsterdam voor cliënten en relaties.

 
Dit jaar werd met een speciale lunchsessie bijzondere aandacht besteed aan de Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX). Luis Santine, de aftredend CEO van de DCSX, Hedde Plas (Amicorp) en Harry van Hulten (Space Expedition Curacao) hebben voor een gezelschap van Nederlandse advocaten, fiscalisten, ondernemers en professionals uit de trustwereld de commerciële kansen en mogelijkheden toegelicht die de DCSX te bieden heeft voor de Nederlandse markt. Na seminars in Colombia, Mexico en Brazilië kan het DCSX seminar in Amsterdam worden toegevoegd aan een succesvolle reeks van introducties van de DCSX. VanEps Kunneman VanDoorne, een Listing Advisor van de DCSX, was gastheer van het DCSX seminar.
 
De middagsessie 10-10-’12 “Is het Koninkrijk klaar voor een duurzame en innovatieve toekomst?” werd ingeleid door Frank Kunneman, managing partner van VanEps Kunneman VanDoorne. Prof dr. Kunneman gaf een prikkelende en positieve voordracht over duurzaam ondernemen op Curaçao. Onder de titel Corporate Governance of chaos in het Caribisch deel van het Koninkrijk? ging hij in op de huidige politieke en economische situatie op Curaçao. Hij ging met name in op de bijzondere uitdagingen die kleine landen als Curaçao ervaren op velerlei gebied, maar zeker ook met betrekking tot Corporate Governance.
 
Ondernemer, schrijver en filantroop Jacob Gelt Dekker hield een betoog over disruptive innovation. Dat is het fenomeen waarbij uitvindingen en technologieën die voorheen niet bestonden en niet binnen bestaande markten pasten, hun eigen massamarkt maken om vervolgens bestaande markten te verzwelgen. Na deze voordracht werd de dag afgesloten met een Caribische borrel.
 
Robert van Beemen, advocaat bij VanEps Kunneman VanDoorne en verantwoordelijk voor de Dutch Caribbean desk in Amsterdam: “Het succes van het seminar van vorig jaar: 10-10-’11 Een jaar later en verder… is dit jaar overtroffen. Inhoudelijk en commercieel een sterk programma, voordrachten van een hoog niveau en een uitstekend netwerkevent. Vandaag waren er tachtig professionals uit de advocatuur, de trustwereld, maar ook ondernemers en investeerders die zeer geïnteresseerd zijn in commerciële mogelijkheden die de Dutch Caribbean bieden. Een 10-10 traditie is geboren!”
 
Foto  Overzicht foto van de zaal bij Van Doorne Amsterdam met spreker managing partner van VanEps Kunneman VanDoorne Frank Kunneman aan het woord. 
 
Spreker Jacob Gelt Dekker bij 10-10-’12 seminar
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.