Spies licht onderzoek Transparency International toe

WILLEMSTAD – De griffier van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties had eerder deze maand een update gevraagd van de stand van zaken omtrent het onderzoek van Transparency International.

 
Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) laat weten dat het onderzoek inmiddels is gestart.
 
“Het onderzoek heeft de vorm van een National Integrity System Assessment”, zegt Spies in een Kamerbrief. Dit systeem doet onderzoek naar corruptie en integriteit.
 
Transparency International was de eerste helft van september aanwezig op ons eiland. Spies heeft van de demissionaire interim-regering vernomen dat Transparency International op korte termijn met hen in gesprek wil. De onderzoekers willen meer tijd en een aanpassing van het tijdschema bespreken. Dit in verband met de ontwikkelingen van de laatste tijd en de invloed daarvan op het onderzoek. De minister wacht verdere berichtgeving daarover af.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.