Vermogen eind 2014 vrijwel nul

WILLEMSTAD - Bij ongewijzigd beleid - met aanhoudende tekorten en een slinkend vermogen - bedraagt de vermogenspositie van Curaçao eind 2014 nul. Zo hard en direct stelt Stanley Betrian van de interim-regering het in zijn schrijven aan de Rijksministerraad (RMR).

 
Hij gaat in dit schrijven in op wat de overheidstekorten tussen 2012 en 2017 zullen zijn en hoe het vermogen slinkt.
 
De meerjarige begrotingstekorten (totaal 2,299 miljard) plus de problematiek van de risico’s en noodzakelijke beleidsintensivering bij de overheids-nv’s, het achterstallig onderhoud van scholen en het nieuwe ziekenhuis
(totaal 1,078 miljard) leveren bij elkaar een gecumuleerd tekort op van ruim 3,3 miljard gulden.
 
Uit het beeld voor wat betreft de vermogenspositie van Curaçao blijkt dat deze in twee jaar tijd met circa een derde is geslonken (van 1,232 miljard naar 788 miljoen).
 
,,Met de verwachte tekorten betekent dit dat bij ongewijzigd beleid de vermogenspositie eind 2014 nihil wordt.” 
 
Dit staat in de brief ‘Voorstel plan c.q. visie voor het oplossen van de financiële problematiek Curaçao’ van het interimkabinet Betrian. Het document is in het bezit van het  Antilliaans Dagblad.
 
De brief is door tussenkomst van het College financieel toezicht (Cft) gestuurd naar de RMR, die het afgelopen vrijdag behandelde. In de vergadering van de Rijksministerraad van 12 oktober was het verzoek gedaan zo’n plan te sturen.
 
(Antilliaans Dagblad)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.