Civiele zaak tegen Refineria Isla

WILLEMSTAD - De Stichting Monumentenzorg gaat in een civiele zaak tegen Refineria Isla de kosten verhalen die gemaakt zijn om de omvang van de schade als gevolg van het olielek bij Jan Kok vast te stellen.

 
Dat heeft raadsman Rogier van de Heuvel van advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne tegenover het Antilliaans Dagblad verklaard.
 
,,Daarnaast willen we vorderen dat er maatregelen genomen worden om te voorkomen dat een calamiteit als het olielek bij Jan Kok zich in de toekomst weer kan voordoen.”
 
De lokale vestiging van het internationaal opererende schadeclaimbedrijf Dekra heeft vlak na het olielek een eerste inventarisatie gemaakt van de schade.
Dat gebeurde op verzoek van grondeigenaren van de terreinen bij Jan Kok, de Stichting
Monumentenzorg en Sea Shore Properties. Directeur Jos Dijk van Dekra verklaarde begin oktober naar aanleiding van dit onderzoek in deze krant dat de schade groter was dan gedacht.
 
Volgens Dijk is grondig bodemonderzoek vereist om de exacte omvang van de schade vast te stellen. ,,Soms lijkt de schade op het eerste gezicht mee te vallen. Met het blote oog zie je niet altijd dat de bodem vervuild Is.” In de visie van de directeur is er ook
onderwateronderzoek nodig om de mate van vervuiling vast te stellen.
 
Het olielek deed zich op 24 augustus voor. Woordvoerder Kenneth Gijsbertha van Refineria Isla verklaarde na het lek in verschillende media dat het lek afkomstig was van de raffinaderij, maar de Isla krabbelde later terug. 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.