Spigt Litigators wint Gouden Toga

NETHERLANDS - De Gouden Toga, de prijs voor de beste in print verschenen wervingsadvertentie die jaarlijks door Mr. wordt uitgereikt, is dit jaar naar Spigt Litigators gegaan.

 
Vandaag reikte Theo van Vugt (hoofdredacteur bij Kluwer) als voorzitter van de jury de prijs uit in het Rosarium in Amsterdam.
 
De Gouden Muis, de prijs voor de beste recruitmentwebsite ging – net als vorig jaar – naar De Brauw Blackstone Westbroek voor hun website www.werkenbijdebrauw.nl. De Gouden Bef, de publieksprijs die wordt toegekend door de bezoekers van www.mr-online.nl, was – ook net als vorig jaar - voor Loyens & Loeff. De Gouden Sleutel, de publieksprijs voor de beste advertentie niet gericht op werving en selectie, ging naar Lexxyn Groep.
 
Na een welkomstwoord van Michiel van Kleef, hoofdredacteur van Mr., hield Monique van de Griendt (directeur van trainings- en adviesbureau Dialogue) een toespraak over de advocaat van de toekomst. Vervolgens sprak juryvoorzitter Theo van Vugt het juryrapport uit. De jury bestond dit jaar verder uit: Eline Schiebroek (voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland), Laura Burgers (rechtenstudent aan de Universiteit van Amsterdam), Gertjan Willems (eigenaar van reclambureau Twisted, maker van de winnende campagne van de Gouden Toga-winnaar vorig jaar) en Aalt Willem Heringa (hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Maastricht).
 
Vugt zei dat veel wervingsadvertenties voor juristen vaak uit dezelfde fabriek lijken te komen. “Vaak stijlvol, maar ook niet heel erg verrassend. Op niveau en serieus, maar ook wel een beetje saai. U bent liever zakelijk dan creatief. Liever saai dan levendig. Maar misschien zoekt u die mensen ook wel juist.” Hij zei dat de campagnes best wat spannender mogen worden. “Het advocatenkantoor dat net iets anders formuleert en zich van een andere kant laat zien, kan veel winnen. Maar het is uw jachtterrein. U moet zelf weten met welk wapen u jaagt. Maar er staat inmiddels echt meer tot uw beschikking dan alleen een katapult of slinger. Neem iets meer risico, wees iets innovatiever, en uw oogst zal rijker zijn, denkt de jury. Neem dat mee en verbaas ons volgend jaar met nog net iets meer inspiratie en bevlogenheid. De nieuwkomers op de arbeidsmarkt voor juristen kunnen het best hebben, vermoeden we.”

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.