Interesse jonge professionals in terugkeer naar Dutch Caribbean

AMSTERDAM – Advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne heeft vrijdag 30 november 2012  in Amsterdam de tweede editie van de Netwerklunch voor studenten georganiseerd. Tweeëntwintig jonge ambitieuze rechtenstudenten toonden veel interesse in een toekomstige baan in the Dutch Caribbean.

 
De rechtenstudenten in het 3e of 4e jaar van hun studie voor een groot deel afkomstig van de Nederlandse Cariben, kregen vrijdag de kans om op een interactieve manier kennis te maken met het advocatenkantoor en te genieten van een Caribische lunch. Robert van Beemen is verantwoordelijk voor de Dutch Caribbean Desk van VanEps Kunneman VanDoorne in Amsterdam. Hij opende de lunch met een toespraak over zijn ervaring als jonge advocaat op de eilanden. Hierna kregen de studenten de kans om tijdens de lunch kennis te maken en van gedachten te wisselen met de partners Frank Kunneman, Esther Jansen en Mayesi Hammoud.
 
De pas afgestudeerde Jennifer Josefa, LLM, beschrijft de lunch als “een goed initiatief voor de hoogopgeleide ‘eigen’ mensen die graag in de advocatuur willen werken, die toe zijn aan een uitdaging en die graag een bijdrage aan de eilanden binnen het Koninkrijk willen leveren. Je leert VanEps Kunneman VanDoorne, de mensen, de cultuur en praktijk van dichtbij kennen waardoor je een beter beeld kan vormen van de rechtspraktijk op de eilanden.”
 
De studenten toonden zich zeer enthousiast over het hoofdprogramma van de bijeenkomst. Frank Kunneman, managing partner bij VanEps Kunneman VanDoorne gaf een beschrijving van de politieke en economische omgeving in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hij ging ook uitvoerig in op de uitdagingen waar het kantoor voor staat. De studenten hadden zich duidelijk goed voorbereid en stelden scherpe vragen over de advocatuur in de tropen en over hun toekomstperspectief.
 
Ook Shalten Hato, student Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft kenbaar genoten van de dag: “In een prachtig pand in Amsterdam werden wij gastvrij ontvangen. De dag startte met een geweldige ‘Caribische lunch’, zodat iedereen elkaar kon leren kennen. Na de lunch gaf de heer Kunneman een presentatie over het kantoor als dienstverlener en als werkgever. Ook was er aandacht voor de inkleuring door de media in hun berichtgeving over de politiek van Curaçao. We waren een leuke groep waar genoeg aandacht was voor iedereen.”
 
VanEps Kunneman VanDoorne organiseert jaarlijks een evenement om kennis te maken met de in Nederland studerende rechtenstudenten afkomstig van de eilanden. Het kantoor wil de studenten een goed beeld geven over hun mogelijke toekomst als advocaat in de tropen en hen aansporen hier serieus over na te denken. Ook dit jaar was het een zeer geslaagde bijeenkomst.
 
Shalten Hato vat de lunch kort en krachtig samen als “een effectieve manier om kennis te maken met VanEps Kunneman VanDoorne en haar mensen. Ik kan terug kijken op een succesvolle en interessante dag. In het Papiaments zeggen we; ‘Nos a pasa bon!’
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.