Intertrust overgenomen door Blackstone Group

NETHERLANDS / Het Amerikaanse private equitybedrijf The Blackstone Group heeft Intertrust overgenomen van participatiemaatschappij Waterland. Het gaat om één van de weinige grote secondary buyout transacties op de Nederlandse markt van de laatste maanden en volgens ingewijden één van de grootste in zijn soort.

 
Kopende partij The Blackstone Group betrekt zowel juridisch advies van het Amerikaanse kantoor Simpson Tacher & Bartlett als van Stibbe. Allard Metzelaar stuurt het team aan dat namens zijn kantoor bij de transactie adviseert. Zakenbank Leonardo & Co is door The Blackstone Group in de arm genomen voor financieel advies bij de deal. Sander Griffejoen is dealcaptain namens zijn kantoor.
 
Verkopende partij Waterland Private Equity Investments laat zich op juridisch gebied adviseren door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Het team van De Brauw staat onder leiding van M&A partner Arne Grimme. In een reactie geeft hij aan dat dit een bijzondere transactie is voor de Nederlandse fusie- en overnamemarkt. "De verkoop van Intertrust door Waterland aan Blackstone is een mooi - maar op dit moment helaas zeldzaam - voorbeeld van een geslaagde grote secondary buy out in Nederland. Het was een boeiend en intensief proces waar alle betrokken partijen in goede harmonie de eindstreep hebben gehaald." ING voorziet Waterland en Intertrust van financieel advies. Robert Ruiter is dealcaptain namens de Nederlandse Bank.
 
Advocatenkantoor Simmons & Simmons verzorgt het juridische advies aan Intertrust. Het team dat aan de transactie werkt staat onder leiding van Leo Verhoeff. Hij geeft aan dat Intertrust geen onbekende was voor zijn kantoor. "In 2009 hebben wij Intertrust bijgestaan in de MBO toen het werd verkocht door Fortis Bank en BGL Grand Luxembourg aan Waterland. Sindsdien is Simmons zowel in Nederland als Engeland actief betrokken geweest bij de buy and build strategie van Intertrust Group. Mede om die reden hebben we een goede relatie opgebouwd met hun Executive Committee. Dat heeft ook geresulteerd in onze betrokkenheid nu." Ook geeft Verhoef aan dat hij de overnemende partij een logische koper vindt. "Gezien de wens van Intertrust om verder te groeien is Blackstone met haar wereldwijde netwerk een zeer geschikte aandeelhouder," aldus Verhoeff.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.