Advocaat Bokkes dreigt met kort geding tegen Curoil

WILLEMSTAD - Volgens Eric Bokkes, advocaat en partner van Bokkes Fontein Advocaten op Curacao, zit er misschien niets anders op dan een kort geding aan te spannen tegen Curoil, wil de familie niet zonder gas zitten met de kerst. Reden hiervoor is dat hij al bijna vier maanden geleden een gasfles bestelde, maar deze nog steeds niet heeft gekregen.

 
Bokkes heeft vorige maand een brief naar Curoil, het moederbedrijf van gasleverancier Curgas, gestuurd waarin hij het bedrijf sommeert om de gasfles te leveren. Maar daar is niet op gereageerd. Daarom overweegt hij een kort geding aan te spannen. Hij zoekt daarin medestanders. Want de kosten van zo’n kort geding voor de deurwaarder en griffie, 700 gulden, wegen niet op tegen de prijs van een gasbom, ruim 60 gulden.
 
Op 30 augustus bestelde Bokkes via internet een gasfles, betaalde en kreeg een orderbevestiging. Nu heeft hij nog steeds geen nieuwe gasfles. “Het frustrerende is dat ik volledig in het ongewisse wordt gelaten: Curgas reageert nergens op. De telefoon wordt niet opgenomen, misschien kloppen de nummers niet eens. Maar ook op berichten via de website, e-mail en fax wordt gewoon niet gereageerd”, aldus de advocaat. Ook op de sommatie die de advocaat stuurde, kwam geen reactie.
 
De strekking van de sommatie is dat Curgas in gebreke is gebleven met de levering van de gascilinder. Want na ontvangen betaling heeft Curgas de cilinder immers niet binnen een redelijke termijn geleverd. “Door niet bereikbaar te zijn én nergens op te reageren laat u mij geen andere keus dan u bij dezen te sommeren tot nakoming. Curgas dient de gascilinder thans per ommegaande, doch uiterlijk binnen één week na heden, te leveren.”
 
Anders zal er een kort geding aangespannen worden, waarbij alle bijkomende kosten, zoals griffiegelden, advocaatkosten en nakosten, voor rekening van Curgas komen. Deze kosten zijn een veelvoud van de kosten van de gascilinder.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.