Kort geding over aanbesteding advocatenopleiding

NETHERLANDS - OSR, de verliezende partij bij de recente aanbesteding van de advocatenopleiding door de Nederlandse Orde van Advocaten, heeft een kort geding aangespannen omdat er sprake zou zijn van een kennisvoorsprong bij de winnende partij, een combinatie van de Radboud Universiteit en adviesbureau Dialogue.

 
Dat meldde het Financieele Dagblad gisteren.
 
Werknemers van Radboud en Dialogue zouden hebben deelgenomen aan de voorbereiding van de aanbesteding. Twee hoogleraren van Radboud en de directeur van Dialogue hadden volgens OSR zitting in de werkgroepen die het lesprogramma moesten voorbereiden. Daardoor wisten ze als marktpartij vervolgens precies wat de Orde wilde horen, aldus directeur Marjan Bastiaan van OSR tegen de krant.
 
De advocaat van Radboud en Dialogue stelt dat de betrokkenheid van de hoogleraren van de Radboud Universiteit wordt overdreven. Die betrokkenheid bij de werkgroepen zou alleen kloppen ten aanzien van de directeur van Dialogue. De Orde wil niet reageren zolang de zaak onder de rechter is.
 
Er was al eerder gedonder over de nieuwe advocatenopleiding. De faculteitsbesturen van de universiteiten Utrecht, Leiden en Amsterdam (UVA en VU) kwamen in oktober in een brief aan de Orde tot de conclusie dat het onmogelijk is om september 2013 te starten met een nieuwe Beroepsopleiding Advocatuur. Volgens de faculteiten is het niet mogelijk om "binnen de termen van de offerte-aanvraag een goed onderwijsprogramma te garanderen, de organisatie goed in kaart te brengen en een realistische en haalbare exploitatie te ontwikkelen". De faculteitsbesturen besloten daarop geen offerte uit te brengen.
 
De uitspraak van het kort geding is waarschijnlijk vrijdag. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.