Schotte klaagt KRO's Brandpunt aan

AMSTERDAM - Statenlid en voormalig premier Gerrit Schotte (MFK) heeft een van de duurste advocatenkantoren van Nederland ingehuurd om zijn gram te halen voor de televisie-uitzending die KRO Brandpunt op 15 april aan hem wijdde.

 
Dat meldt het Antilliaans Dagblad.
 
Gisteren werd in Amsterdam een hoorzitting door de Raad voor de Journalistiek gehouden over de klacht die Schotte tegen de omroep en de verslaggevers Foeke de Koe, Dirk Schouten en Sven Kockelmann heeft ingediend.
 
Schotte, die niet zelf aanwezig was, liet zich vertegenwoordigen door het prestigieuze advocatenkantoor Pels Rijcken  dat bekendheid geniet als ‘landsadvocaat’ van de Nederlandse overheid en het Koninklijk Huis.
 
In de gewraakte reportage Commotie op Curaçao werden de vele, eerder al door de lokale media breed uitgemeten beschuldigingen en verdenkingen tegen Schotte belicht. Vanwege diens verblijf in India lukte het niet de premier voor de camera te laten reageren. Schottes rechterhand secretaris-generaal Stella van Rijn verweet de programmamakers geen wederhoor te hebben toegepast en eiste rectificatie. Omdat die uitbleef, werd een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek: De KRO zou onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar de deugdelijkheid van de weergegeven beschuldigingen en was de berichtgeving bovendien ‘eenzijdig, tendentieus en onvolledig’.
 
Ook nadat hem in een Brandpuntuitzending in oktober over de verkiezingen uitvoerig de gelegenheid werd geboden de beschuldigingen tegen te spreken, handhaafde Schotte zijn klacht. Dat maakte, zo voerde zijn raadsman gisteren aan, het eerder aangedane onrecht niet goed.
 
Vandaar dat de Raad voor de Journalistiek de partijen gisteren hoorde. De uitspraak volgt over zes weken. Voor zover bekend worden de kosten die Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn in deze zaak maakt bij de Curaçaose regering in rekening gebracht.
 
Dutch Caribbean law firm HBN Law is associated with Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.