Fatum neemt Nederlandse Thoma over

Fatum Holding NV neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 de aandelen over van Thoma Assurantieadviseurs BV en Thoma Assuradeuren BV te Lochem.

 
Thoma is al meer dan 50 jaar actief als full service advieskantoor en volmachtbedrijf. Met een omzet van zo’n 5 miljoen euro is Thoma één van de grotere assurantiebedrijven in het oosten van het land. Bij Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs werken circa 60 medewerkers. De overname betekent dat de klantbetrokkenheid van het adviesbedrijf en de slagvaardigheid van het volmachtbedrijf behouden blijven en dat Thoma zich kan versterken met de expertise van Fatum. De onafhankelijke werkwijze van Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs zal onverminderd van kracht blijven.
 
Intermediaire verzekeringsmaatschappij Fatum, opgericht in 1904, is gevestigd op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Op deze thuismarkt is Fatum een leidende verzekeraar op het gebied van schade-, levens-, en ziektekostenverzekeringen voor de particuliere en de zakelijke markt. Guardian Holdings Limited, een financiële dienstverlener actief in verzekeringen, pensioenen en beleggen, is sinds 2003 de aandeelhouder van Fatum en heeft een A- stable rating (AM Best).
 
Fatum realiseert met de overname van Thoma haar ambitie vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland. Dochtermaatschappij en schadeverzekeraar Fatum General Insurance NV kan in samenwerking met Thoma een verdere groei realiseren. De nieuwe combinatie bundelt de betrokkenheid van het intermediair, de daadkracht van het volmachtbedrijf alsook de kennis en het kapitaal van de verzekeraar.
 
Hans Thoma, directeur Thoma: “Deze stap betekent dat wij al onze particuliere en zakelijke relaties en onze onderbemiddelaars op dezelfde goede wijze kunnen blijven bedienen als men al meer dan 50 jaar van ons gewend is. De overname door Fatum betekent daarnaast dat wij in staat gesteld worden om verdere groei te realiseren in een sterk veranderende markt, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit. Dat is iets waar ik enorm trots op ben.”
 
Hans Thoma zal zich blijven inzetten voor Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs.
 
“Deze acquisitie bevestigt de duurzame aanwezigheid van Fatum in Nederland en past in de groeistrategie die Fatum voor ogen heeft. De commerciële slagkracht van Thoma en de financiële zekerheid van risicodrager Fatum General Insurance bieden goede kansen om onze positie te versterken en de winstgevendheid te optimaliseren.”, aldus directeur Fatum in Nederland René van den Broek.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.