"Gevangenhouding" van de 6 verdachten goudroof

WILLEMSTAD - De Rechter-commissaris (RC) heeft vandaag de "gevangenhouding" bevolen voor de periode van maximaal 60 dagen van de 6 verdachten die momenteel vastzitten in verband met de goudroof van 30 november 2012 op de Grote Werf in Punda.

 
Die nacht om 04:30 uur werden 70 goudstaven gestolen aan boord van het vrachtschip "Summer Bliss".
 
27 December 2012 werden door de politie in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) zeven personen aangehouden. Een mocht vrij snel huiswaarts keren. Die verdachten in deze zaak zijn: G.R. (43), A.D. 46), M.P.B. (45), J.S. (44), L.S. (28) en R.P. (46). Van hen hebben drie de Venezolaanse nationaliteit. Een komt uit Bonaire en de overige twee uit Curacao. Het OM sluit overigens meerdere aanhoudingen niet uit.
 
De "gevangenhouding" van de verdachten is vandaag dus door de RC bevestigd voor de duur van maximaal 60 dagen. Hierna volgt de "verlenging gevangenhouding" met maximaal 30 dagen en de "extra verlenging gevangenhouding" met nog eens maximaal 30 dagen. Hierna volgt de gang naar de rechtszaal.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.