Rechtzaak Rozier uitgesteld

WILLEMSTAD — De civiele procedure die Dean Rozier heeft aangespannen tegen drie ex-partijgenoten van de MFK, waarin hij rectificatie eist, werd afgelopen maandag uitgesteld.

 
Rozier was uitlandig, een datum voor een nieuwe behandeling wordt binnen enkele weken verwacht, zo meldt zijn advocaat Michael Bonapart desgevraagd. De drie ex-collega’s, Monique Koeyers-Felida, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Rudney Garmers, deden tijdens een persconferentie in oktober vorig jaar uitlatingen over Rozier, die uit de MFK was gestapt. Hierdoor verloor de coalitie haar meerderheid, ook omdat Eugene Cleopa hetzelfde deed bij de MAN.
 
De drie Statenleden beweerden dat er bij Rozier sprake geweest moest zijn van omkoping. Rozier voelt zich in zijn goede naam aangetast. Hij spande een civiele procedure aan, waarin hij onder andere een verklaring voor recht eist. De rechter moet dan oordelen of de uitlatingen van het drietal inderdaad grievend en beschadigend zijn geweest, als de drie niet met bewijzen voor hun uitlatingen kunnen komen. Met het vonnis kan dan een eventuele volgende stap ondernomen worden, zoals het bepalen van een schadevergoeding.
 
Maar er zou voor die tijd ook nog geschikt kunnen worden. Als de drie MFK-Statenleden hun uitlatingen publiekelijk terugtrekken, met bijvoorbeeld het uitsturen van een persbericht. “Het waren immers hectische tijden en de commotie is inmiddels bedaard”, zegt advocaat Bonapart.
 
Bij de eerstvolgende behandeling moeten de drie Statenleden verweer voeren. Daarna kan de rechter een datum voor het schriftelijke vonnis bepalen. Overigens werden tijdens die persconferentie ook verdachtmakingen geuit jegens ex-premier Etienne Ys en bankdirecteur Eric Garcia. Zij ontkenden ook, maar spanden geen zaak aan.
 
Volgens Pisas zou Rozier in opdracht van een anonieme groep en de gouverneur geprobeerd hebben hem en zijn collega’s om te kopen zodat zij de MFK-fractie zouden verlaten. De leden zouden elk een half miljoen gulden ontvangen als ze de stekker uit de coalitie zouden trekken.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.