15 ontslagen werknemers Arubus in kort geding

ORANJESTAD — Vijftien wegens verduistering van busgeld ontslagen werknemers van Arubabus staan op 15 maart voor de rechter.

 
Het kort geding is aangespannen, zo vertelt hun advocaat Edwin Duijneveld vanmorgen, om ervoor te zorgen dat ze in ieder geval weer loon doorbetaald krijgen. “We willen ook laten toetsen, vanwege een mogelijke bodemzaak, of er een kans is dat het ontslag van deze werknemers nietig wordt verklaard.” Er is echter nog geen verzoek tot een bodemprocedure ingediend, legt de advocaat uit. “Eerst het kort geding, dan zien we verder.” De vijftien werknemers zijn in de periode van medio januari tot halverwege februari ontslagen.
 
Overigens heeft openbaar vervoersbedrijf Arubus meer werknemers ontslagen. Hoeveel is niet bekend, deze informatie wist Amigoe vandaag nog niet te achterhalen. Duijneveld weet in ieder geval zeker dat er zeventien werknemers ontslag hebben gekregen. Wat dit voor invloed heeft op de organisatie van het busbedrijf, is ook nog niet bekend.
 
Begin deze maand werd bekend dat Arubus, na onderzoek, buschauffeurs had ontslagen omdat deze gesjoemeld hadden met busgeld. Het onderzoek naar de fraude liep al enige tijd. Volgens de beschuldigde werknemers, gesteund ook door vakbond Seppa, is het geconstateerde kassaverschil echter niet het gevolg van verduistering. Technische problemen zoals het gebruik van verschillende registratiesystemen die niet op elkaar aansluiten en andere resultaten geven, zouden het kasverschil hebben veroorzaakt. Arubus blijft echter bij fraude, omdat ook camera’s in de bussen zijn gesaboteerd om te voorkomen dat er gefilmd kon worden tijdens de busritten. Hoeveel geld het busbedrijf zegt te missen, is nog steeds niet bekend gemaakt.
 
(Amigoe)
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.