Gerechtshof Amsterdam heeft publicatie diverse uitspraken op internet geweigerd

NETHERLANDS - Het Gerechtshof Amsterdam heeft meerdere rechterlijke uitspraken geweigerd te publiceren op internet. Dat terwijl het hof positiever heeft beslist dan de rechtbank Haarlem. Advocaat Valerie Vallenduuk had hiertoe diverse verzoeken om publicatie van de rechtspraak verzocht.

 
"Ik heb hier op kantoor in Haarlem een stapeltje uitspraken die mijn kantoorgenoot mr. M.E.L. Vallenduuk en ik hebben gewonnen. Het is treurig maar waar, dat niemand die ooit meer zal kunnen lezen", aldus mr. Valerie Vallenduuk.
 
In de digitale nieuwsbrief van het Advocatenblad van 27 januari 2011 werden advocaten erop gewezen dat als wanneer men een uitspraak gepubliceerd wilt zien op rechtspraak.nl, dat men dan een verzoek moet doen aan bureau communicatie van de desbetreffende Rechtbank of Gerechtshof. Inmiddels heeft het kantoor Vallenduuk Advocaten aan den lijve ondervonden dat deze verzoeken geweigerd worden of daar gewoonweg niet op wordt gereageerd.
 
Cliënten krijgen door de huidige gang van zaken een eenzijdig beeld van de prestaties van advocaten en er ontstaat ook een informatie achterstand. Belangwekkende jurisprudentie wordt immers achtergehouden. Hierdoor ontstaat een onacceptabele kennisachterstand.
Alle uitspraken staan namelijk wel in het eigen systeem van de magistratuur genaamd Porta Iuris. De advocaat Jacqueline Kuijper waarschuwde al voor de mogelijkheid om argumenten om je oren te krijgen op basis van informatie waar je simpelweg geen kennis van had kunnen nemen. 
 
Het niet publiceren door de rechtbank staat haaks op de actuele besluitvorming door de Raad voor de Rechtspraak en het advies van de Commissie-De Meij, die al in 2006 adviseerde alle uitspraken op internet te publiceren.
 
Uit eerder onderzoek van Rechtennieuws is al gebleken dat diverse rechterlijke organisaties een weigerachtige houding hebben rondom het publiceren van rechtspraak.
 
De Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam heeft jaren lang gefaald door de aanmatigende houding rechtspraak te onthouden voor juristen en andere belanghebbenden en daarnaast uitspraken niet tijdig te publiceren op Rechtspraak.nl.
 
(Rechtennieuws)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.