Initiatiefwetgeving voor economische impuls

WILLEMSTAD -  Om de economie een impuls te geven, vooral voor wat betreft de internationale financiële dienstverlening, heeft PAIS twee initiatiefwetsvoorstellen ingediend bij de griffier. Dat liet voorman Alex Rosaria gistermiddag weten.

Het zijn tevens de eerste initiatiefontwerpen die door deze nieuwe Staten worden aangeboden.

Het eerste initiatiefontwerp beoogt de beleggingsactiviteiten in de scheepsvaartbedrijven op Curaçao de nodige groei-impuls te geven. Het rapport “Koers voor onze Maritieme Toekomst” heeft sinds 2010 aangewezen op de sterk groeiende markt voor megajachten die kansen zou kunnen bieden voor ons land. De initiatiefnemers van PAIS hebben gelet hierop voorgesteld om een tweetal belastingwetgeving, te weten de Scheepstonnagebelasting en de Inkomstenbelasting zodanig te wijzigen dat de bestaande fiscale regeling ook van toepassing op megajachten zijn.
 
Tevens heeft de PAIS-fractie PAIS een initiatiefontwerp ingediend om meer leven te blazen in de offshore verzekeringsmarkt, de zogenaamde captives. Onder captives worden verstaan de alhier gevestigde verzekeringsmaatschappijen welke risico’s verzekeren of herverzekeren die uitsluitend of in overwegende mate voortvloeien uit de bedrijfs- of beroepsuitoefening buiten Curaçao. De initiatiefnemers zijn van mening dat de fiscale begeleiding voor captives verbeterd kunnen worden. In dit kader wordt in het ontwerp voorgesteld om de landsverordening op de Winstbelasting aan te passen en te vereenvoudigen ten aanzien van de captives.

“Het is heel belangrijk dat er thans stappen ondernomen worden om onze internationale dienstverlening concurrerend te maken. Deze sector draagt bij aan deviezen en creatie van lokale werkgelegenheid. De economie is onze prioriteit en verwacht wordt dat in de nabije toekomst de PAIS fractie meerdere ontwerpen zal indienen”, aldus fractievoorzitter, Alex Rosaria.
 
Bekijk hier:
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.