Overeenkomst Openbaar Lichaam Bonaire en Ministerie OCW getekend

KRALENDIJK (OLB) -- Dinsdag 12 maart is in Den Haag een overeenkomst getekend tussen het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van OCW.

 
De week erna zal op Bonaire de Fundashon Finansiamentu di Estudio di Bonaire (FINEB) de overeenkomst tekenen. Met deze overeenkomst wordt geregeld dat de inning van de studieleningen uitgevoerd zal worden door RCN-Studiefinanciering. De opbrengst wordt beschikbaar gesteld aan het Openbaar Lichaam Bonaire en komt ten goede aan het onderwijs. 
 
In de periode van 2004 tot en met 2010 heeft de FINEB studieleningen verstrekt aan studenten van Bonaire. Met de transitie van Bonaire tot openbaar lichaam binnen Nederland heeft de Rijksoverheid de verantwoordelijkheid voor de studiefinanciering van de studenten van Bonaire overgenomen. Na de ondertekening van de overeenkomst zal de overdracht van de studieleningen officieel worden geregeld. 
 
Binnenkort ontvangen de voormalige studenten een brief over de terugbetaling van hun FINEB-lening. Ook de borgen van de studenten ontvangen een brief, omdat zij zich bij het sluiten van de lening garant stelden voor de terugbetaling van de lening.
 
Vervolgens ontvangen de voormalige studenten pluksgewijs een voorstel van een persoonlijk aflosplan. In deze brief staat onder meer de hoogte van de studielening en wanneer er begonnen moet worden met terugbetalen

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.