OM stelt onderzoek in naar vermeende identiteitsroof VU-studente

NETHERLANDS - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft een officieel onderzoek ingesteld naar de vermeende identiteitsroof en de daarop volgende bedreigingen van studente van de Vrije Universiteit (VU) Natalja Laurey. Uit het onderzoek moet naar voren komen wie eind december uit naam van de studente anti-moslimtweets rondstuurde.

 
Dat meldt het Amsterdamse parket aan elsevier.nl.
 
Door een misverstand met de politie besloot het OM aanvankelijk de zaak niet op te pakken, maar na een gesprek tussen de Officier van Justitie en de vader van Natalja Laurey gaat het OM toch over tot een strafrechtelijk onderzoek.
 
Het OM doet geen uitspraak over de inhoud van het onderzoek. Vermoedelijk zullen bij Twitter de gegevens van het account worden opgevraagd en worden de hoofdrolspelers in de zaak gehoord.
 
Natalja doet deze week in Elsevier voor het eerst in het openbaar haar verhaal over de zaak. Ze vertelt hoe onbekenden eind december op haar naam een Twitteraccount opende om daarmee racistische Tweets te versturen.
 
'Een fake-Twitteraccount is zo gemaakt, maar de gevolgen in de 'echte wereld' kunnen enorm zijn. Ik hoop dat mensen voortaan twee keer nadenken voordat ze zo een criminele daad begaan,' aldus Natalja Laurey.
 
Het account kreeg aandacht doordat de berichten werden opgepikt door Ad Valvas, het weekblad van de VU. Het Twitteraccount van Ad Valvas stuurde het bericht 'ik wordt echt misselijk van al die moslims hier op de VU' door aan de ruim 1.300 volgers.
 
Ook Ad Valvas-redacteur Peter Breedveld en zijn partner Hassnae Bouazza besteedden aandacht aan het account. enkele uren later werd het account weer gesloten.
 
(Elsevier)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.