Gratis rechtshulp bedreigd?

\WILLEMSTAD – Middels een ingezonden brief luidt de Onafhankelijke Juristen Vereniging de noodklok over gratis rechtshulp op website Versgeperst:

 
Het is al duur om een rechtzaak aan te spannen tegen een andere persoon of bedrijf in civiele zaken door de hoge griffiekosten, documenten en nog veel meer. Gelukkig hebben mensen altijd de keuze gehad om gratis juridische hulp te krijgen van rechtswinkels of andere juridische kantoren die tegen een laag bedrag (of gratis) juridische hulp verlenen. Volgens Curaçaose praktijk en wetgeving hoef je geen advocaat te zijn om een persoon in een civiele zaak te kunnen vertegenwoordigen. Curaçao kent zelfs geen verplichte procesvertegenwoordiging.
 
Maar door jaloezie van advocatenkantoren met grote namen, zullen ze met behulp van advocaten en tegelijkertijd minister Navarro een einde maken aan gratis of goedkope juridische kantoren en rechtswinkels. Zo stelt de Orde van Advocaten nu dat een persoon pas aan een ander juridische hulp kan verlenen in en buiten rechte als die een voltooide rechtenopleiding heeft, beëdigd is en diverse certificaten met toestemming van de Orde van Advocaten zelf.
 
De gratis juridische hulp bij civiele zaken wordt daardoor bedreigd! In hoeverre zal Helmin Wiels dit toestaan? Het is vreemd dat een minister van zijn kabinet een plan bedenkt dat arme mensen in de steek laat wanneer ze gratis of goedkoop juridische hulp zoeken.
 
Waar is de democratie gebleven? Waarom wordt aan juristen en toekomstige juristen (rechtenstudenten) niet gevraagd of ze het eens zijn met de plannen van de minister? Waarschijnlijk zouden ze allemaal nee zeggen tegen de nieuwe plannen van de Raad van Orde van Advocaten.
 
(Versgeperst)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.