Informatiecampagne "Betaal je boete op tijd"

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie Curaçao start deze week met de informatiecampagne „Betaal je boete‟. Het publiek zal middels folders op de hoogte worden gesteld hoe om te gaan met een verkeersboete. 

De folders zullen op verschillende plaatsen beschikbaar worden gesteld, en zijn ook beschikbaar bij het OM in De Tempel in Punda.
 
Iedere burger kan een verkeersboete krijgen. Het is echter onze burgerplicht om deze te betalen. In de bekeuring, het proepingsprocesverbaal (OPV), staat de opgave van de overtreding, en wordt de overtreder in de gelegenheid gesteld om tot een paar dagen voor de aangegeven zittingsdatum het 
transactiebedrag te betalen om verdere strafvervolging te voorkomen. Is de overtreder het niet eens met de boete, dan kan de hij of zij op de OPV vermelde zittingsdatum de zaak verdedigen. Indien het transactiebedrag niet tijdig wordt betaald, dan komt de zaak voor de rechter. Indien het feit alsnog 
bewezen wordt verklaard dan legt de rechter een geldboete op. Deze is doorgaans hoger dan het transactiebedrag.
 
Wordt de boete niet binnen de gestelde termijn betaald, dan volgt een aanmaning en wordt het geldbedrag van rechtswege verhoogd. Wordt na deze aanmaning wederom niet betaald, dan volgt een tweede aanmaning en wordt het geldbedrag wederom van rechtswege verhoogd.
 
Bij het uitblijven van betaling na de tweede aanmaning dan kan het Openbaar Ministerie overgaan tot tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis voor het openstaande boetebedrag. Voor iedere 50 gulden wordt 1 dag hechtenis ingerekend.
 
In de folder staan verder tips over mogelijke betalingsregelingen en betaalpunten voor de verkeersboetes, en verder ook informatie over de zogeheten “schriftelijke bescheiden” die een chauffeur bij zich dient te hebben tijdens een verkeerscontrole.
 
Het Openbaar Ministerie start in samenwerking met politie en SKS binnenkort met verkeerscontroles. Een uitstaande boete met aanmaning kan direct worden betaald om hechtenis te vermijden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.