Samenwerking UNA met twee Cubaanse universiteiten

WILLEMSTAD - De Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) heeft recentelijk een samenwerkings-overeenkomst gesloten met twee universiteiten op Cuba, te weten Universidad de La Habana, een van de drie grootste universiteiten van Cuba, en Instituto Superior Politécnico Jose Antonio Echeverría (CUJAE), de grootste technische universiteit van Cuba.

 
Voor het tekenen van deze overeenkomsten zijn de Rector Magnificus van de UNA, dr. Francis de Lanoy, en de voorzitter van de Raad van Toezicht van de UNA, mr. Wilfred Flocker, naar Havana afgereisd. De overeenkomsten zijn op maandag 13 mei 2013 getekend. Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de Universidad de La Habana was de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, de heer Norbert Braakhuis, aanwezig.
 
In Havana zijn diepgaande besprekingen tussen de rectoren en professoren gevoerd teneinde op korte termijn tot concrete invulling van de samenwerking te komen. De overeenkomst biedt de mogelijkheid voor uitwisseling van studenten en docenten, inzet van professoren voor het begeleiden van promovendi en onderzoeken, gezamenlijke onderzoeksprojecten en uitwisseling van studiemateriaal. In het kader van het activeren van haar Faculteit der Geneeskunde heeft de UNA-delegatie tevens oriënterende gesprekken gevoerd met Cubaanse autoriteiten voor Cubaanse 
technische en wetenschappelijke ondersteuning voor deze faculteit. De UNA wil met de activering van haar faculteit o.a. het medische onderwijs op Curaçao ondersteunen en daar waar mogelijk is, diversificeren.
 
Het nieuwe gebouw van de Ambassade van Nederland in Cuba werd ook op maandag 13 mei 2013 geïnaugureerd. Aan de Rector Magnificus van de UNA is de eer toegekomen om in verband met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomsten een toespraak te houden en hierna het lint samen met de Directeur-Generaal Politieke Zaken, dr. Karel J.G. van Oosterom te knippen. 
 
Het werkbezoek op Cuba kan zeer zeker geslaagd genoemd worden. De UNA vertrouwt erop dat er een stevige samenwerking zal komen met de universiteiten aldaar die daadwerkelijk vruchten zal afwerpen.
 
Op de foto ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de Universidad de la Habana. Staand van links naar rechts: Lic. Mayrober Vega Valdés, Especialista de Relaciones Internacionales, Msc. Marianela Constantén Macias, Coordinadora oficina Proyectos  Internacionales, mr. Wilfred Flocker, voorzitter Raad van Toezicht UNA en Norbert Braakhuis, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden.
Zittend: dr. Francis de Lanoy, Rector Magnificus van UNA en dr. Gustavo Cobreiro Suares, Rector Universidad de la Habana.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.