Ontslag RvC CPA formeel

WILLEMSTAD — De twee resterende leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Curaçao Ports Authority (CPA), president-commissaris Amparo dos Santos en Cicely van der Dijs (beiden voorgedragen door MFK), zijn vrijdag door de aandeelhouder formeel ontslagen.
 
“De AVA verliep zeer ongebruikelijk, waarbij de heer Dos Santos op onbehoorlijke wijze heeft gepoogd de AVA af te sluiten”, aldus de demissionair minister van Economische Ontwikkeling (EO), Steven Martina (Pais). Hij licht toe dat beide ex-commissarissen vrijdag aanwezig waren en een schriftelijk verweer tegen het ontslag hebben achtergelaten. Zowel de demissionair minister als advocate Mayesi Hammoud (VanEps Kunneman VanDoorne) was gemachtigd om tijdens de AVA de aandeelhouder ofwel de overheid te vertegenwoordigen.
 
Martina licht toe dat als de president-commissaris tijdens een AVA aanwezig is, hij volgens de regels de regie heeft over de vergadering. “Omdat ik helaas verhinderd was om op tijd te komen, heeft de heer Dos Santos de AVA geopend, een relaas gehouden en vervolgens de vergadering snel willen afsluiten. Dit zonder navraag te doen of alle vergadergerechtigden aanwezig waren. De wijze waarop hij regie voerde, druiste tegen alle redelijkheid en billijkheid in. Zijn handelwijze was dus onbehoorlijk en daarvoor bestaat een duidelijk geformuleerd artikel in de wet, waarop wij ons hebben beroepen”, aldus demissionair minister Martina.
 
Advocaat Hammoud heeft onmiddellijk om schorsing van de AVA gevraagd die een kwartier later werd hervat toen Martina arriveerde.
 
“Dit alles heeft zich dus afgespeeld in de 15 minuten dat ik later arriveerde, ik heb de twee ontslagen leden niet ontmoet. Vervolgens heb ik het voorzitterschap van de AVA op me genomen, waarop alle agendapunten behandeld werden en waarbij ook de nodige aandacht werd besteed aan het bespreken van de handelwijze van de heer Dos Santos. De bovengenoemde personen zijn dus formeel ontslagen en de nieuwe CPA-commissarissen benoemd”, aldus demissionair minister Martina. 
 
(Amigoe)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.