Studenten ontvangen UNA bul

WILLEMSTAD - Afgelopen vrijdag heeft de Universiteit UNA een bul uitgereikt aan 202 studenten. Tijdens deze oficiele ceremonie informeerde Rector Magnificus, Dr. Francis de Lanoy dat er totaal 176 Bachelor- en 26 Master studenten waren, verdeeld over de vijf verschillende faculteiten.

Het merendeel (72%) van deze studenten is vrouwelijk. De jongste student is 21 jaar, terwijl de oudste student 70 jaar is.

De Rector Magnificus sprak tevens over de kritieke financiële situatie van de UNA, die reeds enkele jaren vasthoudt. Hij stelde de vraag of het land Curacao en de overheid daadwerkelijk dit voor ogen heeft voor de nationale universiteit.

Na de officiële ceremonie vierden de studenten samen met hun familie op het UNA terrein het historisch moment in hun leven. De UNA Directie, docenten en de staf zijn tevreden met de afsluiting van het academisch jaar. De registratie van nieuwe studenten vindt deze week plaats op 4,5 & 8 juli op de UNA.

Lees hier de integrale speech van de Rector Magnificus

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.