Haagse rechters willen portret met Máxima niet in rechtszaal

NETHERLANDS - Haagse rechters doen uitspraken namens de koning, en dus wensen de magistraten geen portret met zijn echtgenote in de zittingszalen. Máxima is daarom van de muur gehaald. Dat schrijft het AD.

 
De magistraten weigerden recht te spreken in haar 'aanwezigheid'. De officiële staatsiefoto van koning Willem-Alexander met Máxima sierde pas sinds begin juli drie grote zittingszalen, maar is nu weer van de muur.
 
'Kennelijk hechten enkele rechters in Den Haag zeer aan tradities', zegt een woordvoerder. 'Ze volgen de formele lijn om uitspraken te doen in naam van het staatshoofd, ook al is dat al jaren niet meer wettelijk vastgelegd.'
 
Er zijn drie staatsieportretten, twee waarop de koning alleen staat. Het bestuur van de rechtbank had de foto van het koningspaar gekozen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.