Curaçao heeft geen wet Illegale Vuilstort meer

WILLEMSTAD – Servisio pa Kòntròl i Siguridat (SKS) of de milieupolitie kan sinds 10 oktober 2010 geen boetes meer opleggen voor het dumpen van afval in de mondi of waar dan ook op het eiland. De wet is niet overgeheveld toen Curaçao een land werd. Dat meldt Caribisch Netwerk.
 
“Het is teleurstellend om te zeggen, maar sinds 2010 heeft het Openbaar Ministerie (OM) geen processen-verbaal meer binnengekregen voor illegale afvaldump”, bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos. Het OM handelde voor die tijd de processen-verbaal af die werden ingediend door SKS of de milieupolitie.
 
Plaatsvervangend directeur van SKS José Antershijm verklaarde gisteren dat puin wel gedumpt mocht worden wanneer een grondbezitter hier toestemming voor geeft. “Wat ik heb gezegd is correct”, vertelt Anteshijm vandaag. “Ik heb niet gezegd dat andere manieren van afval dumpen verboden zijn. Als het OM aangeeft dat de wetgeving niet van kracht is, zal dat zo zijn. Als er geen wetgeving is, mag je overal afval dumpen.”
 
Manager bij Selikor Glyraine Jukema erkent dat er geen wetgeving is, maar zegt wel dat Landfill Malpais de plek is die door de overheid is toegewezen als vuilnisplek. “Normaliter krijgt iemand een boete wanneer er afval wordt gedumpt op een andere plek dan Landfill. Helaas staat er nu geen wet achter dus er kan geen boete worden uitgeschreven. Sinds 2010 zjn deze wetten ‘slapende’ gehouden.”  
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.