Overheid zegt overeenkomsten met advocatenkantoren op

WILLEMSTAD — De regering heeft onlangs een aantal overeenkomsten met advocatenkantoren om financiële redenen opgezegd. De ministeries van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Justitie en Algemene Zaken hebben de juridische dienstverlening door advocatenkantoren HBN Law en Sulvaran & Peterson opgezegd.
 
Zowel minister Ben Whiteman (PS) van GMN als minister Ivar Asjes (PS) van Algemene Zaken zegt in een brief van 29 juli dat conform hetgeen in paragraaf ‘g’ van de overeenkomst is gesteld, de overeenkomst met HBN Law per 31 augustus wordt opgezegd. De overeenkomst voor juridische dienstverlening is aangegaan nadat HBN Law op 8 september 2011 hierover een brief naar de regering had gestuurd. Noch in de brief aan HBN Law, noch in de machtiging die de ministers hebben gekregen om de opzegging van de juridische verlening te ondertekenen staan verdere redenen genoemd voor de opzegging. Het enige wat er in de machtiging staat is dat het ‘wenselijk is de overeenkomst voor het verlenen van juridische dienstverlening tussen de openbare persoon Curaçao en HBN Law te beëindigen’.
 
In de brief van Justitie-minister Nelson Navarro aan Sulvaran & Peterson staat echter wat meer uitleg over de motieven van de overheid om de overeenkomsten voor juridische dienstverlening op te zeggen.
 
“Zoals alom bekend kampt de Curaçaose overheid met grote financiële uitdagingen. Ten gevolge hiervan is sinds een paar maanden een grootschalige exercitie gestart om de overheidsuitgaven structureel te herzien. In dit kader worden de overeenkomsten met de verschillende advocatenkantoren geëvalueerd.”
 
Zodoende werd dus ook de overeenkomst met Sulvaran & Peterson herzien en werd de overeenkomst per direct (28 juni) opgezegd.
 
(Amigoe)
 
De regering heeft besloten meerdere huurcontracten met instanties te beëindiging, na rapporten van Stichting Overheids Accountants Bureau (SOAB).
 
Huurcontracten die door de vorige regering zijn afgesloten staan al een tijd onder vuur nadat SOAB rapporten naar buiten bracht met daarin een analyse van alle lopende contracten.
 
SOAB heeft in totaal 133 contracten in kaart gebracht, wat de overheid maandelijks 1.478.701 gulden kost, verdeeld over de negen ministeries.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.