Van der Hek niet langer uitbater Mambo

WILLEMSTAD - Henny van der Hek is binnenkort niet meer de exploitant van de bekende beachclub Mambo bij het strand van Sea Aquarium. De opgelopen schulden aan bank, huisbaas en leveranciers hebben daartoe geleid. 
Dit meldt het Antilliaans Dagblad.
 
Financier Girobank en verhuurder Cordelco/Curaçao Beach Resort zijn nu in bespreking met drie concrete geïnteresseerde partijen als nieuwe uitbater. De bedoeling is dat Mambo Beach tot  die tijd gewoon open blijft voor het publiek. Maar het contract met Van der Hek is ontbonden, die nu moet opleveren.
 
Zelf is hij kort in zijn commentaar: ,,Allemaal roddel.” Hij verklaart dat ‘de driehoek’ - bank, verhuurder en zijn Mambo Beach nv - ‘werkt aan een oplossing’ en dat een nieuwe exploitant tot de mogelijkheden behoort. Maar ondertussen, zegt Van der Hek, draait hij nog gewoon zelf het café-restaurant.
 
Uit informatie waarover het Antilliaans Dagblad beschikt, kan echter naar verwachting nog deze week de overdracht plaatsvinden aan een andere onderneming. Vast staat dat Mambo Beach nv niet meer de nieuwe huurder zal zijn, zo verneemt het Antilliaans Dagblad uit verschillende hoeken. Er zijn de afgelopen periode verschillende juridische procedures
geweest, waarbij de rechter de laatste keer geen vonnis uitsprak omdat Van der Hek aangaf - zoals gevorderd door Cordelco - vrijwillig over te zullen gaan tot ontruiming. Dat had eigenlijk per 15 augustus al moeten zijn gebeurd; als oplevering nog veel langer op zich laat wachten, dreigt opnieuw een kort geding.
 
Uit een vonnis van begin december 2012 bleek dat de huurachterstand toen ruim drie ton bedroeg. Het was al die tijd het
plan dat er sprake zou zijn van een ‘stille overgang’, zonder publiciteit dus, om zoveel mogelijk de continuïteit te garanderen en rust te behouden. Girobank die Mambo financierde - onder andere een peperdure keuken en investeringen in vernieuwingen (naar eigen zeggen voor zo’n drie miljoen) - hield Van der Hek lange tijd de hand boven het hoofd.
 
Mambo Beach - een begrip op Curaçao en bij het Sea Aquarium in het bijzonder - kwam de betalingsverplichtingen echter
niet na. Ook zou de exploitant niet hebben meegewerkt zich te houden aan de huisregels van verhuurder Curaçao Beach Resort met betrekking tot (geluid)overlast en zaken als de verwerking van afval. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.