Zaak hoofd St. Albertus tegen RKCS

WILLEMSTAD - Na het volgen van de pleidooien van Bertie Braam die het schoolhoofd van het Sint Albertuscollege, Ilse Martines-Martha, deze week vertegenwoordigde en van Sergio Saleh van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), kan geconcludeerd worden dat het een welles-nietes steekspel is waar de rechter uiteindelijk een oordeel over moet vellen.
 
,,Om na een dienstverband van ruim 32 jaar, het dienstverband met Ilse Martines-Martha te verbreken wegens vertrouwensbreuk’ en ‘gebrek aan loyaliteit’, moet het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) als werkgever wel van heel goede huize komen”, aldus Braam.
 
Om tot deze conclusie te komen somt Braam eerst al het goede werk van Martines-Martha op. Vervolgens gaat hij in detail in op dat wat voorgevallen is met als hoofdthema de verhuizing van de school naar een ander gebouw, dat niet haalbaar zou zijn in het korte tijdsbestek dat door het RKCS gegeven was.
 
Uit het pleidooi van het RKCS wordt duidelijk waarom die verhuizing noodzakelijk was: het gebouw is eigendom van Stichting St. Thomas College. Het RKCS mocht het gebouw voor 10 jaar kosteloos gebruiken. Deze periode van 10 jaar verstreek
waarna het RKCS een huur van 24.000 per maand zou moeten betalen.
 
De pleidooien volgende, wordt het hele verhaal een welles-nietesspel over wat nu wel of niet voorgevallen is, waarbij Martines-Martha en RKCS-directeur Lisette van Lamoen-Garmers tegenover elkaar staan.
 
Volgens Saleh noemt Martines-Martha bijvoorbeeld niet dat zij op 5 mei een voorbespreking had met de ouders voorafgaand aan een geplande vergadering voor de ouders op 6 mei ter voorbereiding op de vergadering die de ouders met het RKCS zou hebben op 7 mei. Ook het goede werk van het schoolhoofd, uitvoerig opgesomd door Braam, wordt door het RKCS tenietgedaan door de advocaat die stelt: ,,In deze zaak gaat het om Martines die zich al jaren niets van haar werkgever
aantrekt, zich systematisch afwijkend opstelt, en naar eigen zeggen geen vertrouwen heeft, noch in het RKCS noch in de
medewerkers van RKCS. In de verwikkelingen rondom de verhuizing van het St. Albertus College heeft zij in haar minachting
en wantrouwen jegens het RKCS echter ook de leerkrachten, de oudercommissie en de ouders betrokken. Door Martines’ toedoen heeft het RKCS geen enkel vertrouwen meer in Martines.”
 
(Antilliaans Dagblad)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.