35 jaar Universiteit Curacao

WILLEMSTAD - De University of Curaçao dr. Moises Da Costa Gomez (UoC) bestond afgelopen zondag 12 januari 2014 officieel 35 jaar. Om dit te vieren heeft de UoC haar studenten, docenten en tevens de Curaçaose gemeenschap uitgenodigd voor haar jaarlijks evenement "Dies Natalis".
 
Voor deze gelegenheid was dhr Henk Rogers van de Blue Planet Foundation (Hawaï) als gastspreker uitgenodigd. Rogers is een zeer succesvol entrepreneur, die verschillende software bedrijven heeft opgericht. Een van zijn persoonlijke missies is om wereldwijd het gebruik van alternatieve Na de introductiespeech van Rector Magnificus dr. Francis De Lanoy, ging Rogers met zijn presentatie in op zonne- en windenergie. 
 
Vervolgens gaf een panel, bestaande uit Ron Gomes-Casseres (ex MCB directeur), Karel Tujeehut (UoC docent) en Pieter Goossens (KPMG) een korte uiteenzetting van de Curaçaose situatie.
 
UoC presenteerde tevens een unieke jubileum publicatie, met verschillende interessante artikelen over de afgelopen 35 jaar. Aan bod komen bijvoorbeeld vooraanstaande alumni. De publicatie kan via de website www.uoc.cw gelezen worden.
 
 
De viering was een groot succes. De Minister van Onderwijs, Irene Dick gaf op de patio van de UoC een speech, waarna een mooie show van Circo Magik volgde, en de 230 aanwezigen de avond afsloten met een receptie. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op de foto's: Rector Magnificus Francis de Lanoy proost met Minister Irene Dick en Rector Magnificus Francis de Lanoy reikt het lustrum magazine uit aan Gouverneur Lucille George-Wout.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.