Suriname: Schorsing 8-decemberproces Ritfeld nietig verklaard

PARAMARIBO - Het 8-decemberstrafproces tegen de verdachte Edgar Ritfeld moet worden voortgezet. Dat heeft het Hof van Justitie maandag besloten. In mei 2012 werd de zaak geschorst na de aanname van de Amnestiewet. Ritfeld ging daartegen in hoger beroep.
 
Het vonnis is bevestigd tegenover De Ware Tijd door Ritfeld. Volgens juristen komt het erop neer dat de Krijgsraad de zaak tegen Ritfeld moet voortzetten. Ritfeld wil dat er een uitspraak komt. Van meet-af-aan heeft hij verklaard onschuldig te zijn in de decembermoordenzaak.
 
Advocaat Hugo Essed van Essed & Sohansingh Advocaten zei dinsdagmiddag op radio ABC dat het Openaar Ministerie (OM) nu aan zet is. Het OM zou aan de krijgsraad kunnen verzoeken de rechtszaak tegen Ritfeld voor te zetten. De nietig verklaring van het vonnis in de zaak Ritfeld heeft ook voor de zaak tegen de andere verdachten in het proces gevolgen. Volgens Essed zou ook in die cases het Hof de schorsing nietig kunnen verklaren. Het OM kan dat op elk moment vragen.
 
Advocaat Gerold Sewcharan van Sewcharan Advocaten, die Edgar Ritfeld verdedigt, blijft erbij dat er “geen graantje bewijs” is tegen zijn cliënt. 
 
 
Ritfeld is de enige verdachte die in hoger beroep is gegaan tegen hjet vonnis van de van de Krijgsraad, die in mei 2012 de strafzaak tegen alle verdachten had geschorst na de aanname van de Amnestiewet door het parlement. Hij wil geen amnestie, maar een uitspraak waarbij hij door de rechtbank wordt vrijgesproken.
 
Volgens advocaat Sewcharan heeft de zaak tegen Ritfeld, een voormalige luitenant in het Nationaal Leger, "niets om het lijf". Hij benadrukt dat de strafzaak tegen de oud-militair ten onrechte is begonnen en voortgezet. Zolang de naam van zijn cliënt niet is gezuiverd, zullen juridische stappen genomen worden. Welke actie nu ondernomen wordt, kan Sewcharan vooralsnog niet aangeven. Hij gaat eerst in overleg met zijn cliënt. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.