JURDOC biedt Wetboek aan Rector UoC aan

WILLEMSTAD - Als gevolg van de wijziging van de staatkundige hoedanigheid van de eilandgebieden van de Nederlandse Antillen is het land “de Nederlandse Antillen” opgehouden te bestaan op 10 oktober 2010. Curaçao en Sint Maarten zijn sindsdien autonome landen in het Koninkrijk.  Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn per dezelfde datum als openbare lichamen onderdeel van het staatsbestel van Nederland geworden.
 
In verband met de verkrijging van de status van land dienden verschillende wettelijke regelingen te worden aangepast. (Voor de aanpassing van verschillende wetten is er een algemene overgangsregeling: de ‘Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur, Land Curaçao’).
 
Het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering heeft wel als bijzonderheid dat Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de openbare lichamen Bonaire, Saba en Sint Eustatius één rechtsgebied vormen.
 
Zonder de bijzondere en zeer gewaardeerde aanwijzingen en ondersteuning van prof. dr J. de Boer zou het voor Jurdoc niet mogelijk zijn om deze uitgave te realiseren. De Stichting Jurdoc dankt een ieder vooralle medewerking; heel in het bijzonder de Juridische faculteit van de UoC en het personeel van de UoC bibliotheek.
 
Tussen de UoC en Jurdoc is er een bijzondere band, waardoor de wederzijdse ondersteuning steeds weer een belangrijke bouwsteen is bij de realisering van JURDOC-projecten, zoals deze speciale uitgave. Namens het bestuur van de stichting biedt mr Jan Blijd, directeur van JURDOC, een exemplaar van deze speciale uitgave van het wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering voor het Land Curacao aan dr Francis de Lanoy, Rector Magnificus van de UoC. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.