Cassatie ingesteld in uitleveringszaak

WILLEMSTAD - Vandaag, woensdag 19 februari 2014, heeft het Openbaar Ministerie (OM Curaçao) cassatie ingesteld de beschikkingen dd 6 februari 2014 in het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten betreffende de mannen K., R. en F.
 
Volgens de “Rijkswet cassatierechtspraak in uitleveringszaken” kan het OM cassatie instellen tegen uitleveringsbeslissingen van het Hof. Het Openbaar Ministerie moet binnen één maand nadat cassatie is 
ingesteld, schriftelijk de argumentatie indienen bij de Hoge Raad. 
 
De reden om in cassatie te gaan is dat naar de mening van het OM de beschikking van het Hof onbegrijpelijk is om de navolgende gronden. 
 
- Het oordeel van het Hof dat (zonder medeweten van het OM) door DEA agenten onder andere “plea bargaining” zou zijn aangeboden aan de opgeëiste personen is door het OM weersproken; daartoe is al inoktober 2013 bij de Rechter Commissaris een Curaçaose verbalisant als getuige gehoord, bovendien is toen ook een aanvullend proces verbaal opgemaakt wat die gang van zaken weerspreekt. 
 
- Ook was het Hof van oordeel dat DEA agenten zonder toezicht van de lokale autoriteiten zouden hebben geopereerd. Ook dat is gemotiveerd weersproken. Alle wederzijdse rechtshulp in strafzaken wordt steeds
uitgevoerd onder toezicht van de plaatselijke autoriteiten en in overeenstemming met de hier geldende regels. De rechtshulp trajecten maakten geen deel uit van het uitleveringsdossier (en hoeven daar ook geen deel van uit te maken !). Hoe het Hof tot een oordeel komt over een dossier wat niet ter tafel ligt is derhalve onbegrijpelijk.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.