Uitkering aan voormalige werknemers in het geconsolideerde faillissement van Dutch Caribbean Airline NV

WILLEMSTAD - De curator van Dutch Caribbean Airline N.V. (DCA), Mirto Murray van SMS Advocaten, heeft bevestigd dat alle voormalige werknemers van DCA die op 13 oktober 2004 in dienst waren, resterend loon krijgen uitgekeerd. Het betreft een gedeelte van het loon over de opzegtermijn. DCA werd in 2004 failliet verklaard.
 
Ook de ex-werknemers van DC Groundhandling N.V., Dutch Caribbean Cargo N.V., Curaçao Airlines N.V. en DC Holding N.V. krijgen hun resterend salaris over de opzegtermijn uitgekeerd.
 
De uitkering is gelijk aan tweederde (66%) deel van het loon over de wettelijke opzegtermijn van vier weken of zes weken.
 
De voormalige werknemer die ten tijde van de faillietverklaring bij een van voormelde vennootschappen op grond van een arbeidsovereenkomst in dienst was, komt in aanmerking voor een uitkering uit de boedel van het geconsolideerde faillissement. Deze voormalige werknemer kan de uitkering in dit faillissement aanvragen, door het door de curator beschikbaar gestelde invulformulier volledig in te vullen en de verzochte bescheiden en documenten aan de curator te overhandigen.
 
"Nadere informatie over de uitkering en het formulier dat moeten worden ingevuld en de nodige documenten die aan de curator moeten worden overhandigd, kan bij de medewerkers van de curator worden opgevraagd en op deze website worden verkregen. Onderstaand wordt reeds een toelichting gegeven voor bijzondere gevallen, bijvoorbeeld indien de voormalige werknemer is overleden en de erfgenamen aanspraak wensen te maken op de uitkering, of indien de voormalige werknemer failliet is. Houdt u er evenwel rekening mee dat de omstandigheden per geval kunnen verschillen en dat de curator ieder verzoek tot uitkering afzonderlijk zal beoordelen om te controleren of aan de vereisten voor het recht op uitkering is voldaan.
 
Alvorens u het invulformulier dat op de website van SMS Advocaten te verkijgen is, bij het kantoor van de curator inlevert, verzoeken wij u graag de van belang zijnde informatie goed door te nemen. Deze informatie en het invulformulier kunt u op drie verschillende manieren verkijgen, door (1) deze documenten op te halen bij het kantoor van de curator gelegen aan het adres Rozenweg 4, (2) per e-mail door uw verzoek te richten aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of (3) via deze website. Indien het invulformulier onvolledig is ingevuld of indien de noodzakelijke en verzochte documenten ontbreken, kan de aanvraag tot uitkering niet in behandeling worden genomen.
 
Voorts worden de voormalige werknemers verzocht om voor zover mogelijk, de aanvraag zelf in te vullen en in te leveren, zodat op efficiënte wijze kan worden gecontroleerd of de vereiste documenten zijn overhandigd. Bij de inlevering van de documenten dient de voormalige werknemer zich te identificeren.
 
Om redenden van efficiëntie, worden de voormalige werknemers per heden in drie groepen opgedeeld en door de curator opgegroepen om de noodzakelijke documenten te overleggen. In eerste instantie worden de werknemers opgeroepen waarvan de achternaam begint met de letters A tot en met I. Deze werknemers kunnen vanaf maandag 17 maart 2014 het ingevulde formulier met bijgevoegd de benodigde documenten inleveren ten kantore van SMS Attornes at Law.
 
Vervolgens kan de groep werknemers waarvan de achternaam begint met de letters J tot en met M het ingevulde formulier met bijgevoegd de benodigde documenten inleveren vanaf maandag 25 maart 2014.
 
Nadien kan de groep werknemers waarvan de achternaam begint met de letters N tot en met Z het invulformulier met bijgevoegd de benodigde documenten inleveren vanaf maandag 7 april 2014.
 
Let wel: In alle gevallen kunnen de documenten ook per elektronische post ingeleverd worden via het e-mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. doch dient in dat geval een afschrift (PDF) van een door een notaris, dan wel anderszins, gelegaliseerd identiteitsbewijs mee worden gezonden.
 
De feitelijke betaling van de uitkering wordt telkens afzonderlijk bericht aan de voormalige werknemer nadat de ingediende documenten akkoord zijn bevonden."
 
Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Mej. Donna Maduro op telefoonnummer (+5999) 517 7742 of via email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.