INTERNATIONALE PROJECTWEEK OPENBARE RUIMTE EN SOCIALE INNOVATIE 21-28 maart 2014

WILLEMSTAD – De Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) organiseert samen met de “Facultad de Artes Integradas” van de “Universidad de San Buenaventura” (USB) Medellín, Colombia een unieke internationale projectweek in de wijk Nieuw Nederland, Willemstad.
 
Studenten van diverse disciplines, architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, beeldende kunstenaars, buurtorganisaties en uiteraard de bewoners uit de wijk Nieuw Nederland werken mee aan dit evenement dat op landelijk niveau veel belangstelling zal krijgen. De projectweek vindt plaats van 21 maart 2014 t/m 28 maart 2014.
 
Doelstelling 
 
Het doel van dit project is om de kwaliteit van leven in de buurt te verhogen middels een participatieve interdisciplinaire aanpak met de verschillende actoren binnen de wijk en experts van buiten de wijk. Onze ervaring leert dat deze projecten een beter gebruik van de publieke ruimte kunnenbewerkstelligen en dat zij de zelfredzaamheid van de bewoners verhogen. De
focus van deze week ligt op de publieke ruimte en sociale innovatie. Diverse participatieve sessies met de inwoners zullen worden georganiseerd evenals openbare lezingen in de wijk door de verantwoordelijke professoren en nationale en internationale experts.
 
Op zaterdag 22 maart wordt er, onder begeleiding van ir. Michael Newton, een historische wandeling georganiseerd van Otrobanda tot Nieuw Nederland. Op maandag 24 maart om 13:00 uur in de Miss Lee Foundation, Kerk Oranjestraat, zal Kurt Schoop een toelichting geven over de Oasisgame, die verleden jaar gerealiseerd is in de wijk.
Op dinsdag 25 maart om 13:00 uur in de Miss Lee Foundation, Kerk Oranjestraat, zullen architect Carlos Pinto (USB) en ir. Sofia Saavedra (UoC) een openbare lezing geven getiteld: “Educational tools towards community development.”
Op vrijdag 24 maart vindt om 16:00 uur de eindpresentatie van het werk van de studenten plaats in het koetshuis te Avila Hotel. Een internationaal gerenommeerde jury bestaande uit Rodolpho Martins (Cooperative games, Brazilië) , David Bade
(beeldend kunstenaar, Instituto Buena Bista), David Bohorquez (voorzitterSAIA), Manuel Boot (hovenier) en lokale ambtenaren (Min VVRP, DOW, ROP) zal de studenten van feed back voorzien. Aansluitend wordt iedereen uitgenodigd om het gerealiseerde werk in de buurt te bezichtigen. De international projectweek te Curaçao werd gesponsord door Kooyman, Coca Cola, De Antilliaanse verffabriek, CWM Infrastructure, Vitis hoveniersbedrijf en Avila hotel.
 
In het kader van deze internationale uitwisseling zullen in juni studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez naar Cartagena, Colombia afreizen. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.