Nieuwe arrestatie in zaak Wiels

WILLEMSTAD - Vanochtend, 8 juli 2014, is in het kader van het onderzoek Magnus-Maximus naar de moord op Helmin Wiels de 36-jarige Curaçaoënaar Michael L. aangehouden door het Arrestatie Team van Korps Politie Curaçao.
Tevens is er huiszoeking verricht in zijn woning te Koraal Specht en een opstal in te West Groot Sint Joris. 
 
L. wordt verdacht van (poging tot) afpersing, c.q. het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op H.M. Wiels. Deze feiten zijn te plaatsen rondom de financiële afwikkeling tussen de uitvoerders en de intellectuele daders van de moord. 
 
Michael L. zou Nini Fonseca hebben afgeperst. Fonseca wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de man die de moord op Helmin Wiels via de bende NLS heeft georganiseerd. Michael L. is ook lid van de No Limit Soldiers uit Koraal Specht.
 
Er worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan over de aanhouding en/of het onderzoek.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.