Deel van XFM-opleiding van Rotterdam School of Management bij UoC

WILLEMSTAD – Op 25 juni jl. werd een warempel international en deels virtueel college georganiseerd in New York. Het college betrof een inleiding in financiele handel, diverse handelsimulaties en een eindwedstrijd, afgenomen door Oxyor, een handelsimulatiebedrijf in Nederland.
 
Een gedeelte van de klas verzamelde zich in New York, samen met de docent. De rest van de klas participeerde virtueel vanuit verschillende tijdzones, inclusief Nederland, Mexico en Libanon.
 
Het college is onderdeel van het masterprogramma Executive Financial Management (XFM) van de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit), dat in samenwerking met partnerinstituten in diverse landen aangeboden wordt. Het college in New York werd aangeboden door Hofstra University te Long Island. Een aantal studenten hebben zich gevoegd bij de XFM-studenten van Curaçao als onderdeel van hun XFM-studiereis naar New York. De andere studenten waren van UPAEP in Mexico, ESA in Libanon en RSM. Het evenement werd geïnitieerd en gecoördineerd door RSM.
 
Volgens prof. Jaap Spronk, academic director van de opleiding XFM, was het evenement een groot succes. De studenten waren blij en hebben werkelijk wat geleerd door de simulaties. De eindwedstrijd voegde een pittig element toe aan de dag. De winnaar was Cathy Bronswinkel van Aruba, studente van de opleiding XFM op Curaçao. Zij eindigde te midden van de top 5% klasse uit 25000 studenten die ooit aan deze wedstrijd hebben meegedaan.
 
Het is de bedoeling om in 2015 met de derde cohort van de XFM-opleiding bij de UoC te starten. Er is op donderdag 10 juli een informatieavond in de aula van de UoC van 19:00 – 20:00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 
Voor meer informatie:
Program Director Renny Maduro op: 744-2152 of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Program Manager Ravello Sairras op: 744-2278 of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
The Executive Masters in Financial Management program is organized by the the University of the Netherlands Antilles in conjunction with the Rotterdam School of Management, Erasmus University. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.