Buncamper-Molanus toch vervolgd voor Eco Green schandaal

PHILIPSBURG – Maria Buncamper-Molanus wordt toch vervolgd voor het Eco Green schandaal met erfpachtgronden, dat de voormalige minister van Volksgezondheid haar baan kostte in december 2010.
 
Dat schrijft Caribisch Netwerk.
 
De rechter-commissaris besloot op woensdag dat het Openbaar Ministerie (OM) het strafrechtelijk onderzoek binnen drie maanden moet afronden, Buncamper-Molanus gaat nu als verdachte van witwassen de verkiezingen in.
 
De beslissing is een onaangename verrassing voor Buncamper-Molanus. Zij was juist naar de rechter gestapt met het verzoek een streep te zetten onder de strafrechtelijke vervolging. Buncamper-Molanus is een (laaggeplaatste) kandidaat bij de aanstaande verkiezingen voor de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger. Die heeft nog niet gereageerd op de nieuwste ontwikkeling.
 
Buncamper-Molanus en haar echtgenoot Claudius verkregen in april 2008 een stuk grond in erfpacht waarvan ze het economisch eigendom acht maanden later voor 3 miljoen dollar verkochten aan het nepbedrijf Eco Green. De door notaris Gijsbertha getekende akte vermeldt dat Eco Green bij de overdracht 1.6 miljoen dollar betaalde en dat de rest zou worden voldaan in 90 maandelijkse termijnen van 18.750 dollar.
 
Toen Buncamper-Molanus in december 2010 werd gedwongen tot aftreden vanwege het schandaal, verklaarde zij echter in het parlement dat er geen geld van eigenaar was veranderd bij de transactie. Oppositieleider William Marlin had toen al verklaard dat de kwestie naar witwassen stonk.
 
Het is nog niet bekend of de vervolging gevolgen heeft voor de kandidatuur van Buncamper-Molanus op de UP-lijst voor de verkiezingen van 29 augustus. De verdachte heeft nog niet gereageerd en ook haar campagneleider Mike Granger reageerde niet op een verzoek om een verklaring.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.