Buncamper-Molanus toch vervolgd voor Eco Green schandaal

PHILIPSBURG – Maria Buncamper-Molanus wordt toch vervolgd voor het Eco Green schandaal met erfpachtgronden, dat de voormalige minister van Volksgezondheid haar baan kostte in december 2010.
 
Dat schrijft Caribisch Netwerk.
 
De rechter-commissaris besloot op woensdag dat het Openbaar Ministerie (OM) het strafrechtelijk onderzoek binnen drie maanden moet afronden, Buncamper-Molanus gaat nu als verdachte van witwassen de verkiezingen in.
 
De beslissing is een onaangename verrassing voor Buncamper-Molanus. Zij was juist naar de rechter gestapt met het verzoek een streep te zetten onder de strafrechtelijke vervolging. Buncamper-Molanus is een (laaggeplaatste) kandidaat bij de aanstaande verkiezingen voor de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger. Die heeft nog niet gereageerd op de nieuwste ontwikkeling.
 
Buncamper-Molanus en haar echtgenoot Claudius verkregen in april 2008 een stuk grond in erfpacht waarvan ze het economisch eigendom acht maanden later voor 3 miljoen dollar verkochten aan het nepbedrijf Eco Green. De door notaris Gijsbertha getekende akte vermeldt dat Eco Green bij de overdracht 1.6 miljoen dollar betaalde en dat de rest zou worden voldaan in 90 maandelijkse termijnen van 18.750 dollar.
 
Toen Buncamper-Molanus in december 2010 werd gedwongen tot aftreden vanwege het schandaal, verklaarde zij echter in het parlement dat er geen geld van eigenaar was veranderd bij de transactie. Oppositieleider William Marlin had toen al verklaard dat de kwestie naar witwassen stonk.
 
Het is nog niet bekend of de vervolging gevolgen heeft voor de kandidatuur van Buncamper-Molanus op de UP-lijst voor de verkiezingen van 29 augustus. De verdachte heeft nog niet gereageerd en ook haar campagneleider Mike Granger reageerde niet op een verzoek om een verklaring.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.