Buncamper-Molanus toch vervolgd voor Eco Green schandaal

PHILIPSBURG – Maria Buncamper-Molanus wordt toch vervolgd voor het Eco Green schandaal met erfpachtgronden, dat de voormalige minister van Volksgezondheid haar baan kostte in december 2010.
 
Dat schrijft Caribisch Netwerk.
 
De rechter-commissaris besloot op woensdag dat het Openbaar Ministerie (OM) het strafrechtelijk onderzoek binnen drie maanden moet afronden, Buncamper-Molanus gaat nu als verdachte van witwassen de verkiezingen in.
 
De beslissing is een onaangename verrassing voor Buncamper-Molanus. Zij was juist naar de rechter gestapt met het verzoek een streep te zetten onder de strafrechtelijke vervolging. Buncamper-Molanus is een (laaggeplaatste) kandidaat bij de aanstaande verkiezingen voor de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger. Die heeft nog niet gereageerd op de nieuwste ontwikkeling.
 
Buncamper-Molanus en haar echtgenoot Claudius verkregen in april 2008 een stuk grond in erfpacht waarvan ze het economisch eigendom acht maanden later voor 3 miljoen dollar verkochten aan het nepbedrijf Eco Green. De door notaris Gijsbertha getekende akte vermeldt dat Eco Green bij de overdracht 1.6 miljoen dollar betaalde en dat de rest zou worden voldaan in 90 maandelijkse termijnen van 18.750 dollar.
 
Toen Buncamper-Molanus in december 2010 werd gedwongen tot aftreden vanwege het schandaal, verklaarde zij echter in het parlement dat er geen geld van eigenaar was veranderd bij de transactie. Oppositieleider William Marlin had toen al verklaard dat de kwestie naar witwassen stonk.
 
Het is nog niet bekend of de vervolging gevolgen heeft voor de kandidatuur van Buncamper-Molanus op de UP-lijst voor de verkiezingen van 29 augustus. De verdachte heeft nog niet gereageerd en ook haar campagneleider Mike Granger reageerde niet op een verzoek om een verklaring.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874