Ook draagvlak voor digitalisering procedures in hoger beroep en cassatie

NETHERLANDS - De Raad voor de rechtspraak en de president van en proceureur-generaal bij de Hoge Raad zijn positief over het wetsvoorstel dat digitalisering van procedures in hoger beroep en cassatie mogelijk maakt.
 
Dat blijkt uit het wetgevingsadvies dat de Raad voor de rechtspraak heeft gepubliceerd.
 
Vernieuwing en innovatie
Het wetsvoorstel maakt onderdeel uit van een moderniseringsoperatie die vorig jaar is gestart. Doelstelling is rechtspraak sneller, toegankelijker en begrijpelijker te maken. De Rechtspraak is verantwoordelijk voor vernieuwing en innovatie van gerechtelijke procedures, de minister draagt zorg voor de wetgeving die nodig is om de procedures te kunnen veranderen.
 
Eerste aanleg
Voor vereenvoudiging, digitalisering en vernieuwing van rechtszaken in eerste aanleg is vorig jaar al een wetsvoorstel ingediend. De Rechtspraak was toen ook ‘verheugd’ over de kwaliteit van dat wetsvoorstel. Het wetsvoorstel waar de Raad voor de rechtspraak en de president van en procureur-generaal bij de Hoge Raad zich nu over hebben gebogen, borduurt hierop voort.
 
Hoger beroep en cassatie
Het wetgevingsadvies is een gezamenlijk advies van de president van en procureur-generaal bij de Hoge Raad, en de Raad voor de rechtspraak. Het wetsvoorstel heeft betrekking op de digitalisering van de civiele procedure in hoger beroep en cassatie, dus rechtszaken van burgers en bedrijven. De Hoge Raad  behandelt die zaken in cassatie. De Raad voor de rechtspraak vertegenwoordigt de gerechten, waar de zaken in eerste aanleg en in hoger beroep worden behandeld.
 
Source: Rechtspraak.nl

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.