Opening Academisch jaar UoC 2014-2015

WILLEMSTAD - Op vrijdag 5 september 2014 heeft de officiële opening van het 
academische jaar 2014-2015 van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez plaatsgevonden.
 
De opening van het academisch jaar vond plaats door middel van een Academische zitting die geleid werd door de rector magnificus van de universiteit dr. Francis de Lanoy.
 
Onder het publiek dat de gehele aula vulde bevonden zich tevens de Gouverneur van Curaçao, de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport van de UoCDe avond begon met een toespraak van de Rector Magnificus dr. Francis de Lanoy en werd gevolgd door een toespraak van de voorzitter van de studentenraad Alexander Hernandez.
 
De keynote spreker van de avond was prof. dr. Frank Kunneman. De titel van zijn keynote speech luidde:”Is Corporate Governance van ons allemaal?”
 
Corporate governance is volgens Kunneman met name relevant voor overheidsentiteiten, de financiële instellingen en voor familiebedrijven en het midden- en kleinbedrijf. Voor elk van deze drie groepen geldt een eigen reguleringskader, maar ze hebben allemaal te maken met eisen aan integriteit, transparantie, verantwoording en evenwicht in het systeem van checks and balances.
 
Kunneman sprak niet alleen in uitdagingen maar droeg ook oplossingen aan, die volgens hem gevonden moeten worden in de gulden middenweg. Financieel toezicht is noodzakelijk, maar overregulering uit den boze. Dat kan in praktijk gebracht worden door bijvoorbeeld light-versies van de Code Corporate Governance voor kleinere overheidsentiteiten en het MKB.
 
 
Op de foto: Rector Magnificus dr. Francis de Lanoy (rechts) met prof. dr. Frank Kunneman 
 
De avond werd afgesloten met de overhandiging van een laptop en een tablet aan twee gelukkige bachelor studenten van de UoC, gesponsord door Infotrans. Dit als onderdeel van de IT samenwerkingsovereenkomst tussen Infotrans en de UoC.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.