Lei di Bion afgekondigd per 1 september

WILLEMSTAD — De landsverordening ter bevordering van de werkgelegenheid voor jeugdige werkzoekenden is per 1 september afgekondigd.
 
Dat heeft minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) desgevraagd laten weten.
 
Minister Larmonie deed deze mededeling na afloop van de persconferentie van de ministerraad. “Mijn eerste wet. Ik ben daar heel trots op.” Zo reageerde de minister van Soaw, die eind augustus het stokje overnam van interim-minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur. Whiteman nam vanaf mei 2014 waar in verband met het aftreden van de toenmalige minister van Soaw, Jeanne-Marie Francisca (PS).
 
De wet ter bevordering van werkgelegenheid voor jeugdige werkzoekenden, ook wel de ‘Lei di Bion’ genoemd, betreft een regeling ter bevordering van de werkgelegenheid voor werkzoekenden van 18 tot 30 jaar, waarbij werkgevers door de overheid vrijgesteld worden van de afdracht van sociale lasten, maar ook van de afdracht van ingehouden loonbelasting voor deze jongeren. De sociale lasten die onder deze vrijstelling vallen, zijn het werkgeversaandeel in de Algemene Ouderdomsverzekering en de Algemene Weduwen- en Wezenverzekering en de premies voor de ziekte- en ongevallenverzekering. De dienstbetrekking die aan de gesubsidieerde jongere dient te worden aangeboden, betreft een aanstelling van minstens zes maanden met een gemiddelde werkweek van ten minste 32 uur tegen het minimumloon.
 
De wet werd in 1989 al gemaakt, maar nooit ingevoerd. Op verzoek van premier Ivar Asjes (PS) werd deze wet weer van stal gehaald. Premier Asjes zelf is ook blij dat het nu zover is. “Het ministerie van Soaw gaat dit project trekken. Er zal door hen een informatiecampagne opgestart worden, en de medewerkers van Soaw zullen deze wet gaan uitvoeren.”
 
(Amigoe)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.