Commissie corporate governance wil leren van Statenervaringen

WILLEMSTAD — De Commissie Evaluatie Corporate Governance wil dat de Staten van Curaçao hun ervaringen op het gebied van corporate governance met de commissie delen.
 
In een brief aan de voorzitter van de Vaste Commissie Financiën van de Staten, Glenn Sulvaran, vraagt de Commissie Evaluatie Corporate Governance om een vergadering waarin ook een presentatie zal worden gegeven over de werkzaamheden van de commissie tot nu toe.
 
De commissie werd eind november vorig jaar in het leven geroepen en heeft tot taak de Landsverordening corporate governance en het bijbehorende landsbesluit Code Corporate Governance Curaçao te evalueren. Het gaat om de ervaringen in de praktijk met betrekking tot de naleving van de principes en bepalingen van de landsverordening en de code door de overheidsvennootschappen en -stichtingen.
 
De meest recente ontwikkelingen rondom de ‘governance’ van overheidsvennootschappen en -stichtingen genieten hierbij bijzondere aandacht. Ook zullen eventuele relevante wijzigingen in, en tevens nieuwe inzichten met betrekking tot de internationaal aanvaarde normen in ogenschouw worden genomen, zegt commissievoorzitter Mike Willem in een brief aan de Staten.
 
Bij de uitvoering van de onderzoeksactiviteiten gaat de commissie uit van verschillende stakeholders, waaronder de rol van de Staten op het gebied van corporate governance.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.