Klacht advocaten tegen Knipselkrant

WILLEMSTAD – Advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Chester Peterson hebben hebben namens advocatenkantoor S&P Lawyers een klacht ingediend tegen de website ‘Knipselkrant’.
 
De advocaten vinden dat de site ‘systematisch, bewust en opzettelijk’ de reputatie van het duo heeft geschaad.
 
Dit zou schade aan de goede naam van het advocatenkantoor hebben toegebracht. Hoewel de advocaten vrijheid van meningsuiting een belangrijk goed vinden, zou de Knipselkrant ‘alle perken te buiten’ zijn gegaan en moet er nu strafrechtelijk ingegrepen worden.
 
,,Wie wil er immers zaken doen met advocaten die onder andere als witwassers, leden van een criminele organisatie, maffiamaatjes of als berucht en onbetrouwbaar worden bestempeld”, zo stelt het duo.
 
Peterson en Sulvaran maken deel uit van actiegroep Kòrsou Fuerte i Outonomo (KFO). Eerder deed KFO harde uitspraken over president Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Zo noemde de groep hem onder meer corrupt.
 
De rechter besloot toen dat vrijheid van meningsuiting zwaarder woog dan andere belangen. Toch stappen de advocaten nu zelf naar de rechter. In hun persbericht, dat is gepubliceerd op de site van de Knipselkrant, verklaren Sulvaran en Peterson:
,,Het gaat bij de Knipselkrant om herhaaldelijke beledigende uitlatingen in een poging om onze reputatie zodanig te schaden met beledigingen die ertoe moeten leiden dat het ons onmogelijk wordt gemaakt om ons werk met gezag te doen. Het is nu genoeg geweest, vandaar de reeds door ons ondernomen strafrechtelijke en nog te nemen civielrechtelijke stappen. Het is tijd om deze lafaards aan te pakken en daarin zijn wij vastberaden.”
 
Peterson en Sulvaran waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.