Project “Alivio van het OM: Laatste waarschuwing voordat boete stijgt met 20 %

WILLEMSTAD - Het bestand van het Openbaar Ministerie van Curaçao telt momenteel circa 1.000 personen met 3 of meer openstaande boetes. Zij lopen het risico dat zeer binnenkort hun verschuldigd bedrag stijgt met 20%.
 
Het OM Curaçao doet een urgent beroep op diegenen met een openstaande boete om deze te voldoen voordat de tweede aanmaning in januari 2015 de deur uitgaat. 
 
Curaçao telt diverse personen met 10 of meer openstaande boetes op hun naam die zij hebben gekregen tussen 2011 en 2014. Het bestand van OM telt 3 personen met 9 openstaande boetes, 4 met 8 openstaande boetes, 9 personen met 7 openstaande boetes, 27 personen met 6 boetes, 97 personen met 5 boetes, 259 personen met 4 boetes, 782 personen met 3 boetes, 2.657 personen met 2 boetes en maar liefst 10.029 personen met 1 openstaande boete.
 
Het Openbaar Ministerie Curaçao doet een dringend beroep aan al diegenen met openstaande boetes om deze te komen betalen. De oproep gaat ook naar diegenen die reeds een afbetalingsregeling hebben getroffen maar deze niet zijn nagekomen.
 
Volgende week gaan de actuele saldi in het kader van “Alivio” naar allen met openstaande boetes de deur uit. Deze worden bezorgd door een deurwaarder van het OM of door de politie. De politie zal gedurende hun patrouilles de brieven bezorgen. Om dit te vermijden doet het OM een beroep om op voorhand de Tempel in Punda te bezoeken om de betaling te verrichten en verhoging van de kosten te vermijden.
 
Voorbeeld:
Een automobilist krijgt een boete (transactie) van 400 gulden voor het rijden zonder verzekering. Na rechtszitting wordt het een boete van 500 gulden. Na de eerst aanmaning 525 gulden en na de tweede aanmaning zelfs 630 gulden. De verhogingen kunnen worden vermeden door tijdig en snel te betalen. Voor iedere 50 gulden openstaande boete kan 1 dag vervangende hechtenis worden opgelegd.
 
Uitleg:
Het project heet “Alivio” (verlichting) in de zin dat juist door nog geen aanmaning te sturen maar een brief, verhoging van de boete kan worden voorkomen. De “alivio” is gelegen in het feit dat er feitelijk minder hoeft te worden betaald. Maar dan moet er nog wel dit jaar worden betaald

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.