Intentieverklaring PdVSA en RdK verlopen

WILLEMSTAD — De intentieverklaring, Memorandum of Understanding (MoU) tussen het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA en de Refineria di Kòrsou (RdK), respectievelijk de huurder en verhuurder van de Isla-raffinaderij, is op 30 november verlopen.
 
Maar de partijen zitten nog steeds aan de onderhandelingstafel, bevestigt Werner Wiels, voorzitter van het multidisciplinair team (MDTP), dat namens de regering is belast met de toekomst van de raffinaderij.
 
Volgens Wiels heeft het MDTP een mandaat van de Curaçaose regering om onderhandelingen te voeren met PdVSA om tot een hoofdlijnenakkoord te komen, dat als een basis moet gaan dienen voor een nieuwe huurovereenkomst met de Venezolanen. Het huidige contract loopt in 2019 af.
 
De MoU werd op 30 mei ondertekend door de toenmalige vicevoorzitter van PdVSA en huidige minister van Energie en Mijnen van Venezuela, Asdrubal Chávez, en RdK-directeur José van den Wall Arnemann. De MoU had een looptijd van zes maanden en is op 30 november afgelopen.
 
Op de vraag wat er nu gebeurt, nu de MoU is verlopen, antwoordt Wiels vanochtend dat de partijen op dit moment aan de onderhandelingstafel zitten, conform het mandaat dat het MDTP van de Curaçaose regering heeft gekregen. Wiels kon vanochtend niet ingaan op wanneer de onderhandelingen zullen eindigen. Hij benadrukte dat de onderhandelingen geheim zijn.
 
Tijdens een bijeenkomst van de Staten werden er vanuit het parlement vragen aan premier Ivar Asjes (PS) gesteld over het toen naderende einde van de looptijd van de intentieverklaring. Asjes gaf toen als antwoord dat er bij de onderhandelingen rekening gehouden zal worden met het datum waarop de MoU zou verlopen.
 
Tijdens een persconferentie eerder dit jaar gaf Wiels namens de MDTP aan dat het mandaat, dat het onderhandelingsteam van de regering heeft gekregen, uitgaat van strengere milieuregels. In het mandaat wordt ook melding gemaakt van de modernisering van de raffinaderij, de eerste optie waar de regering van uitgaat. De renovatie en modernisering zal zo’n 2 miljard dollar moeten kosten en zal in totaal 4000 nieuwe tijdelijke banen moeten opleveren. Onderdeel van dit proces is ook de zoektocht naar een derde partner in de raffinaderij die de broodnodige investeringen zal kunnen doen.
 
Bron: Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.